Aktualno
StoryEditor

Hrvatski obrtnici na sajmu u Münchenu

07. Ožujak 2017.

Na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu (IHM), koji se održava od 8. do 14. ožujka, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) nastupit će 29 izlagača od kojih njih sedam izlaže po prvi put, izvijestili su u utorak iz HOK-a.

HOK sufinancira nastup izlagača u Münchenu sa 70 posto troškova standardno uređenog izložbenog prostora.

- Zahvaljujući našoj dugogodišnjoj suradnji s partnerskom Obrtničkom komorom za München i Gornju Bavarsku, već dugi niz godina omogućujemo našim članovima da se predstave na ovom izuzetno značajnom tržištu. Naši obrtnici idu u korak s europskim i svjetskim trendovima, imaju što pokazati te vjerujem da će na najvećem europskom obrtničkom sajmu pronaći nove poslovne partnere i proširiti svoje tržište, kazao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

>>>Belimpex najavio sajmove u Münchenu za 2017 godinu.

Hrvatski obrtnici

Prvi put na sajmu u Münchenu nastupit će AB Dizajn iz Zagreba koji će predstaviti opremu za kućne ljubimce branda Snailpack i svoj web-shop.

Obrt Ervojić iz Bulinca predstavit će LGS sustav gradnje objekata pomoću spajanja hladnovaljanih metalnih profila. Riječ je o najmodernijoj tehnologiji koja garantira jednostavnost spajanja u gradnji objekata, a nudi maksimalnu nosivost profila i visoku energetsku učinkovitost gradnje.

Stolarija Bekić iz Markovog polja izložit će namještaj i masivna drvena vrata, Radiona za izradu zupčastih i pružnih prijenosa Habuš iz Velike Gorice predstavit će ponudu zupčanika i pužnih prijenosnika, a Alpha Metali iz Bregane gotove proizvode od metala i ponudu usluga obrade metala.

Obrt Vedriš  iz Bjelovara na sajmu izlaže gromobranski pribor izrađen u vlastitim alatnicama, Drvni centar Filo proizvode za opremanje privatnih i poslovnih interijera itd.

U suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu će biti prikazan presjek 15 starih zanata i tradicijskih obrta putem uzoraka ručno rađenih tradicijskih i umjetničkih proizvoda.

HOK organizira i sufinancira nastup svojih članova na IHM-u od 1995. godine, a proteklih godina na ovom sajmu predstavilo se preko 900 hrvatskih izlagača.

30. travanj 2024 09:55