Aktualno
StoryEditor

HUM-CROMA izabrala najbolje menadžere i poduzetnike

23. Studeni 2018.

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA) u petak je na svečanoj dodjeli u zagrebačkom hotelu Westin proglasilo Menadžere godine u devet kategorija. Menadžer godine je priznanje koje se u sklopu Susreta CROMA dodjeljuje od 1992., a ove je godine izabrano petnaest najboljih u devet kategorija.

Tako su u kategoriji velikih poduzeća menadžerima godine proglašeni Josip Faletar, predsjednik Uprave vinkovačke tvrtke DI Spačva, i Željko Mandarić, osnivač i direktor tvrtke Manšped iz Kukuljanova, umjesto kojeg je nagradu primio njegov prijatelj, glumac Žarko Radić.

Danijel Zadjelović, predsjednik Uprave tvrtke Lipik Glas iz Lipika, i Mato Vladić, član Uprave i direktor tvrtke Decospan Mato Furnir iz Oprisavaca, najbolji su u kategoriji srednjih, a Denis Sušac, suosnivač i direktor osječke tvrtke Mono, u kategoriji malih poduzeća.

>>>HUM-CROMA izabrala menadžere godine

Mladi menadžer godine je Miroslav Petek, direktor tvrtke Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada.

Osim spomenutih, proglašeni su i najbolji menadžeri u javnim i inozemnim poduzećima. U prvoj kategoriji izabrani su Mate Botica, član Uprave i direktor zagrebačke tvrtke Odašiljači i veze, te Lovorko Gržac, direktor Eko-Murvice iz Crikvenice, dok je Boris Antolovič, član Uprave tvrtke Petrol, menadžer godine u inozemnim poduzećima.

Titulom poduzetnika godine ovom su se prilikom okitili Mladenka Grgić, potpredsjednica Koncerna Agram, u kategoriji velikih trgovačkih društava, Markica Stanušić, predsjednik Uprave tvrtke Ancona grupa iz Đakova u kategoriji srednjih, te Franjo Toljanić, suvlasnik i voditelj PZ Gospoja iz Vrbnika na otoku Krku, u kategoriji malih trgovačkih društava.

>>>Anđelku Leki HUM-CROMA uručila nagradu za životno djelo

Projekt menadžer godine je Mario Kralj, osnivač i vlasnik tvrtke Hangar 18 iz Koprivnice, dok su prestižnu nagradu za životno djelo primili dr. Nikica Gabrić, osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u Zagrebu, kao i Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda iz Nedelišća.

Gabrić je u svom govoru istaknuo kako, usprkos nagradi za životno djelo, ‘ne misli prestati raditi‘. Naglasio je da su ‘podzetnici ljudi koji vjeruju u budućnost i pretvaraju ideje u djela, a Hrvatskoj nedostaju upravo takvi ljudi‘.

Bernarda Cecelja je kazala kako ovo priznanje doživljava kao još jedan početak, dok je čitavu svećanost proglasila dokazom da se i u Hrvatskoj može uspjeti‘.

>>>Pogledajte tko su najbolji menadžeri u prošloj godini

Okupljenima se obratio i Vladimir Ferdelji, predsjednik HUM-CROMA, koji je iznio podatke prema kojima su ovogodišnji laureati imali oko jedanaest milijardi kuna prihoda i osigurali 900 novih radnih mjesta, nakon čega je apelirao da se ‘državna poduzeća prestanu doživljavati kao politički plijen i na čelna mjesta postavljati podobne ljude‘. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dao je svojevrsni odgovor na njegov apel, naglasivši da od šest direktora u Holdingu, niti jedan nije član njegove stranke.

Ove godine za nagradu Menadžer godine 2018. pristigle su devedeset tri nominacije, a pobjednici su izabrani nakon tri kruga žiriranja. Žiri su sačinjavali prošlogodišnji dobitnici na čelu s Daliborkom Kranjčić, glavnom i izvršnom direktoricom križevačkog KTC-a

20. travanj 2024 09:32