Aktualno
StoryEditor

Hyundaijev Genesis prvi na svijetu po unaprjeđenju kvalitete novih vozila

05. Kolovoz 2018.

Luksuzni Hyundaijev brend Genesis prvi je na listi automobilskih brendova po unaprjeđenju kvalitete novih vozila, objavio je J.D. Power u svojoj studiji Initial Quality Study.

Drugi na ljestvici je Kia, a već treći je i sam Hyundai, iza kojeg slijede Porsche te Ford. Od petog do desetog mjesta redaju se Chevrolet, Lincoln, Lexus, Ram pa Nissan.

>>>Hyundai Kona Electric – potpuno električni SUV

Marka vozila koja je prema segmentima automobila dobila najviše nagrada jest Ford s 5 priznanja, dok je drugi Hyundai s 4 nagrade.

Inicijalna kvaliteta novog vozila, mjerena brojem problema koji se dogode na 100 vozila tijekom prvih 90 dana posjeda automobila, poboljšana je za 4% u odnosu na prošlu godinu. Od 31 proizvođača automobila ocjenjivanih u studiji, čak 21 je postigao bolje rezultate u odnosu na 2017. godinu.

>>>VW i Ford udružuju snage u svrhu stvaranja pobjedničkog portfelja proizvoda

Američka studija kvalitete novih automobila temelji se na odgovorima 75.712 kupaca i korisnika novih automobila nakon 90 dana korištenja vozila. Korisnici odgovaraju na 233 pitanja u osam kategorija, a studija je provođena od veljače do svibnja 2018. godine.

24. travanj 2024 09:07