Aktualno
StoryEditor

I Porsche predstavio konkurenta Tesli - model Mission E

19. Rujan 2017.

Električni koncept Porsche Mission E 2015. trebao bi biti pušten u prodaju krajem 2019. godine, a očekuje se da će mu se cijena kretati u rasponu od 80.000 do 90.000 dolara, prenosi The Verge.

>>>VIDEO: Treća generacija Cayennea – spasilac Porschea u novome ruhu

Govoreći prošlog tjedna na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu, predsjednik Uprave Porschea Oliver Blume rekao je kako će Mission E izgledati jako slično konceptu koji je predstavljen prije dvije godine na izložbi. Trebao bi biti manji od Porscheovog drugog modela s četiri vrata, Panamere, a tvrtka kaže kako namjerava premostiti jaz između tog vozila i 911, poznatog sportskog automobila.

Za razliku od trenutnih Porscheovih hibrida, Mission E neće imati pomoćni motor s unutarnjim izgaranjem. Pa ipak, obećano je da će dostizati brzinu od 100 km/h u manje od 3,5 sekunde i vrhunsku brzinu od oko 250 km/h pomoću dvostrukog motora koji omogućuje pogon na sve kotače. Ipak, poput Tesle, Blume kaže kako će Porsche ponuditi Mission E s različitim razinama snage, tako da "osnovna" verzija od 90.000 dolara možda neće biti baš tako moćna.

>>>Der Spiegel: VW, Audi, Porsche, BMW i Daimler formirali ‘tajni kartel’

Blume također nije isključio širenje modela Missiona E na ​​coupe ili SUV. Porsche, iako poznat po sportskim automobilima, ostvario je popriličan uspjeh sa SUV modelom Cayenne. Porsche je dio ogromne Volkswagen grupe koja je obećala da će se usmjeriti samo na električne automobile do 2030.

19. travanj 2024 03:41