Aktualno
StoryEditor

Jurgen de Ruijter i Anita Markota Štriga nova Uprava Erste Card Cluba

29. Studeni 2017.

Dosadašnji član Uprave Erste banke u Mađarskoj zadužen za segment upravljanja rizicima, Jurgen de Ruijter te dosadašnja zamjenica direktora Sektora građanstva Erste banke u Hrvatskoj, Anita Markota Štriga, imenovani su novim članovima Uprave Erste Card Cluba. De Rujiter je nadležan za financije, upravljanje rizicima i IT, dok je Markota Štriga zadužena za područje prodaje i operativni dio poslovanja.

>>>Neto dobit Erste&Steiermärkische Banka 564,6 milijuna

Jurgen de Ruijter je svoju poslovnu karijeru započeo 2000. u nizozemskoj ABN AMRO Bank N.V. Amsterdam, nastavivši je 2008. u rumunjskoj RBS Bank S.A., Bucharest. Erste grupi pridružio se u rujnu 2009., kada je preuzeo poziciju izvršnog direktora u područjima restrukturiranja, naplate i upravljanja lošim plasmanima u rumunjskoj banci BCR. Početkom veljače 2015. postao je član Uprave Erste banke u Mađarskoj, preuzevši funkciju ChiefRiskOfficera. Rođen je 1975., magistrirao je menadžment i organizaciju na Sveučilištu u Groningenu u Nizozemskoj.

[caption id="attachment_307200" align="aligncenter" width="244"] Jurgen de Ruijter[/caption]

 

Anita Markota Štriga karijeru je započela 1998. u Čakovečkoj banci. Od 2000. u Erste banci obnaša različite odgovorne funkcije u poslovanju s fizičkim i pravnim osobama. Zamjenica direktora Komercijalnog centra Zagreb u Sektoru gospodarstva postaje 2003., a 2006. imenovana je v.d. direktoricom Komercijalnog centra Zagreb. Od veljače 2007. do kraja siječnja 2009. obnaša dužnost direktorice Savjetodavnog centra Zagreb, a od veljače 2009. do listopada 2010. na poziciji je zamjenika direktora Regionalne direkcije Zapad Sektora građanstva.

[caption id="attachment_307202" align="aligncenter" width="282"] Anita Markota Štriga[/caption]

Do kraja 2011. obnaša dužnost direktorice Direkcije malog poduzetništva, a početkom 2012. biva imenovana direktoricom Regionalne direkcije Zapad. Na prijašnjoj funkciji zamjenice direktora Sektora građanstva nalazi se od siječnja 2014.. Rođena je 1972. godine u Požegi, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije, a aktivno se služi engleskim jezikom.

>>>Mato Zadro novi predsjednik Uprave LURA Grupe

- Imajući u vidu stručnost, upravljačke kvalitete i ostvarene rezultate kojima su se dokazali na svojim dosadašnjim funkcijama unutar Erste grupe, uvjeren sam da će Jurgen de Ruijter i Anita Markota Štriga, oslanjajući se na snagu, kvalitetu i iskustvo svih zaposlenika ECC-a, pružiti dodanu vrijednost te osigurati dugoročan poslovni uspjeh na svim tržištima na kojima ECC posluje, istaknuo je ovom prigodom Zdenko Matak, predsjednik Nadzornog odbora ECC-a.

23. travanj 2024 18:40