Aktualno
StoryEditor

Kinezi kupuju bivšu političku školu u Kumrovcu, jedini dali ponudu

07. Svibanj 2019.

U Ministarstvu državne imovine jutros je održano otvaranje ponuda za Hotel Zagorje, bivšu političku školu u Kumrovcu.

Jedini je ponuditelj bila kompanija Zhongya Nekretnine, čija je suvlasnica Jiang Yu. Kineska ponuda iznosi 14.095.400 kuna.

Riječ je o devastiranoj nekretnini tlocrtne površine 5.901 m², ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 m² raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 m³. Početna cijena iznosila je 11.960.000,00 kuna.

Yu je poduzetnica od 1980-ih, a danas vodi kompaniju Z-Run Well Ton Industry Co. sa sjedištem u Pekingu, koja intenzivno istražuje investicijske prilike u Hrvatskoj i zemljama u susjedstvu.

[caption id="attachment_384323" align="aligncenter" width="750"] Jiang Yu i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar[/caption]

- Presretni smo da se to dogodilo. Na to čekamo već dugi niz godina. Čini mi se da je ovo bio peti natječaj za prodaju nekretnine. Naš trud i veliko zalaganje dali su rezultate. Konačno imamo novog vlasnika Političke škole koji želi investirati u cijelu infrastrukturu Kumrovca i razviti cijeli kraj i koji želi ići u smjeru kongresnog turizma i turizma općenito - komentirao je načelnik Kumrovca Robert Šplajt, piše Zagorje.com.

Zadovoljstvo prodajom "kumrovečkog mrtvog kapitala" izrazio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je 2016. godine projekt predstavio na susretu lidera u gradu Tangshanu u pokrajini Hebei.

https://www.youtube.com/watch?v=MMl8ooO-dR0

Tijekom posjeta Kumrovcu u travnju, kineska je poduzetnica izjavila kako želi izgraditi zabavni park posvećen Titu, kako je objavio Jutarnji. Plan joj je bio u veliki turistički kompleks uklopiti spomen dom u Kumrovcu, Titovu rezidenciju, lokalni nogometni stadion, a zainteresirana je i za obližnje geotermalne izvore.

20. travanj 2024 00:57