Aktualno
StoryEditor

Klub glavnih ekonomista HUB-a dobio novo vodstvo

05. Prosinac 2018.

Direktorica Ekonomskih i financijskih istraživanja iz Raiffeisen banke - Zrinka Živković Matijević te Zdeslav Šantić, direktor Ekonomskih istraživanja iz OTP banke, novo su vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka.

Odabrani su jednoglasno na posljednjoj sjednici članova kluba. U proteklom dvogodišnjem razdoblju Klubom je predsjedavao Hrvoje Stojić, direktor Ekonomskih istraživanja Addiko banke.

>>>Živković-Matijević: Nakon Fitcha i S&P-a očekujem da i Moody’s podigne rejting Hrvatske

Zrinka Živković Matijević stekla je titulu magistra znanosti Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru je započela u Ministarstvu za europske integracije, u Upravi za strategiju integriranja gdje radi do konca 2003. godine. Potom se zapošljava u Ministarstvo financija, u Upravi za financijski sustav, a odgovorna je za područje tržišta kapitala i analize te područje europskih regulacija. U Raiffeisen Consulting dolazi 2004. godine na poziciju ekonomske analitičarke u Direkciju za ekonomska istraživanja. U 2009. postaje Direktorica ekonomskih istraživanja u Raiffeisenbank Austria. Tim koji vodi bavi se proizvodnjom poslovnih informacija s područja makro, mezzo i mikroekonomije za interne potrebe članica Raiffeisen grupe te vanjskih korisnika.

Zdeslav Šantić, glavni je ekonomist OTP banke. Profesionalnu karijeru započeo je kao ekonomski analitičar u Uredu predsjednika Vlade RH, a potom u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju. Radio je i u RBA gdje je bio direktor Direkcije za ekonomska istraživanja. U dosadašnjem radu bio je dominantno usmjeren na analiziranje tranzicijskih gospodarstava, inozemnih izravnih ulaganja, sektorske analize te bankovni sustav. Također je kao konzultant sudjelovao u više projekata, primjerice u CARDS projektu povezanom s uklanjanjem administrativnih barijera i poticanja FDI te u nekoliko IPO na domaćem tržištu.

>>>Zdeslav Šantić: Plan Vlade da do kraja mandata spusti javni dug na 66 posto BDP-a je dohvatljiv

Klub glavnih ekonomista osnovan je još 2007. zbog promicanja uloge glavnih ekonomista u hrvatskim bankama, razmjene iskustava i iznošenja zajedničkih stavova. Razmjenjujući mišljenja o najvažnijim gospodarskim kretanjima i očekivanjima, do sada su izdali 20-tak zajedničkih anketnih ekonomskih analiza.

20. travanj 2024 00:12