Aktualno
StoryEditor

Krenule prijave za jubilarno peto izdanje hrvatskog EY Poduzetnika godine

26. Rujan 2018.

Jubilarno peto izdanje Erste & Young Poduzetnika godine u srijedu je otvoreno uz prigodne govore organizatora te pobjednika prošlog izbora Mate Rimca.

Berislav Horvat, country managing partner u Erste & Youngu, istaknuo je kako je cilj ovog izbora promicanje poduzetništva u Hrvatskoj, kao i pozitivne poduzetničke klime. Kada su kretali s ovim izborom, dodao je Horvat, situacija je bila puno lošija, ali se nagrada uspjela etablirati i postati ‘dio event sezone‘. Iznio je i podatke vezane uz dosadašnja četiri izdanja prema kojima su imali 110 prijavljenih poduzetnika i šest do osam finalista svakog izbora.

>>>FOTO: Mate Rimac proglašen EY poduzetnikom godine

Prijave su otvorene u srijedu, 26. rujna i traju do 9. studenog, kada počinje druga faza u kojoj će se s prijavljenim kandidatima odrađivati intervjui. Konačnu odluku o poduzetniku godine donijet će sedmeročlani žiri kojim predsjeda Emil Tedeschi, a sačinjavaju ga Nenad Bakić, Saša Cvetojević te dosadašnji pobjednici Mate Rimac, Marko Pipunić, Đuro Horvat i Alan Sumina. Vrijedi spomenuti i da sve troškove pokrivaju organizatori.

Proglašenje najboljeg održat će se u ožujku, a pobjednik će Hrvatsku predstavljati i na izboru Svjetskog poduzetnika godine u lipnju u Monte Carlu.

>>>Brazilac Rubens Menin – EY Svjetski poduzetnik godine

Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili sudjelovanje u ovom izboru je nazvao ‘nevjerojatnim iskustvom‘, posebno naglasivši da mu je veliki užitak biti dijelom žirija sastavljenog od najzanimljivijih i najjačih hrvatskih poduzetnika. U finalu u Monte Carlu stekao je puno kontakata i vidljivost o kakvoj inače ne bi mogao ni sanjati. Prisjetio se kako je, između ostalog, dobio i ponudu za otkup njegove tvrtke koju je, dakako, odbio.

Michael Georg Muller, predsjednik Uprave Reiffeisenbank Austria, generalnog sponzora ovog programa, smatra da EY Poduzetnik godine pokazuje da u Hrvatskoj postoje prilike, kao i ljudi i firme sposobne na te prilike iskoriste.

- Privatne firme kičma su dobrog funkcioniranja ekonomije - zaključio je Muller.

07. svibanj 2024 23:17