Aktualno
StoryEditor

KTC greenfield investicijom od 6,5 milijuna eura otvorio novi centar u Karlovcu

21. Siječanj 2019.

Nakon četverogodišnjeg poslovanja u zakupljenom poslovnom prostoru Mercatora, Križevački trgovački centar KTC u ponedjeljak je svečano otvorio vlastiti trgovački centar u karlovačkoj gradskoj četvrti Švarči. Uz vlasnika KTC-a Ivana Katavića, koji je zajedno s karlovačkim gradonačelnikom Damirom Mandićem otvorio pred mnoštvom građana novi trgovački centar, te njegove sinove Ivicu Katavića koji je predsjednik Upravnog odbora, i Sinišu koji je bratov zamjenik, među uzvanicima bili su i Josip Zaher, potpredsjednik za trgovinu i financije u HGK-u, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, te gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

[caption id="attachment_373065" align="aligncenter" width="749"] Ivica Katavić, predsjednik upravnog odbora KTC-a; Foto: Mladen Volarić[/caption]

Obraćajući se uzvanicima, građanstvu i medijima, Ivica Katavić kazao je da je investicijom od 6,5 milijuna eura KTC obogatio Grad Karlovac i okolicu. U tom „impresivnom objektu građanstvu će uz trgovački centar koji posebno propagiranjem domaćih proizvođača provodi u praksi slogan „Kupujmo hrvatsko“, na raspolaganju biti i velik restoran kapaciteta 400 mjesta, poljoprivredna ljekarna s ponudom repromaterijala, zaštitnih sredstava s pripadajućom opremom, te benzinsku pumpu. Prostor maloprodaje ima površinu od 1.500 kvadrata, a čitav kompleks ima 4.500 kvadrata korisne površine.

Radovi na izgradnji KTC-ovog centra trajali su sedam mjeseci, kazao je Katavić, a planiranje čitavog projekta moralo je biti vrlo ozbiljno, kako bismo očuvali kvalitetu plaćanja i likvidnost poslovanja. KTC trenutačno ima 27 objekata u 25 gradova u Hrvatskoj, kazao je Ivica Katavić, a Karlovac nam je sad najjužnija lokacija.

[caption id="attachment_373067" align="aligncenter" width="750"] Siniša Katavić, Ivan Katavić i Damir Mandić; Foto: Mladen Volarić[/caption]

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić posebno je istaknuo važnost ovog KTC-ovog „greenfield“ projekta, s kojim je gradska vlast odlično surađivala tijekom ishođenja svih dozvola prije i tijekom same izgradnje na do tada atraktivnom, ali zapuštenom prostoru, a posebno je zadovoljan time što je zaposlenje u tom KTC-ovom centru našlo 50 zaposlenika.

Josip Zaher prisjedio se koliko je i sam učio o složenom poslu kakav je trgovina surađujući s Ivanom Katavićem 90-godina, te posebno pohvalio situaciju da su sinovi odlično nastavili rad i razvoj tvrtke od svog oca, te što ta, u 100-postotnom obiteljskom vlasništvu podržava kao partner mnoštvo domaćih i malih i velikih proizvođača i plasman njihovih proizvoda na hrvatsko tržište uz korektne odnose i uvjete plaćanja. Takav pristup koji objedinjuje proizvodnju, trgovinu i druge usluge, dodao je Zaher, jedan je od ključnih faktora u borbi protiv depopulacije i odlaska ljudi iz Hrvatske za egzistencijom u druge zemlje.

[caption id="attachment_373064" align="aligncenter" width="749"] KTC u Karlovcu, Foto: Mladen Volarić[/caption]

- KTC je od 1993. godine kad smo otvorili naš prvi centar prošao puno razvojnih faza, ali nikada nije bio u blokadi, niti je ostao bilo kome dužan, od radnika, izvođača radova, dobavljača, lokalne samouprave do države. Gradeći obiteljsku firmu, morali smo imati i poseban osjećaj odgovornosti. Ja sam rodom iz jednoga sela kod Imotskoga, i nosim u srcu riječi moje majke koja mi je kazala: Sine, da bog da se nikad ne vratio, ako se vratiš da me osramotiš. I danas 1.400 naših zaposlenih može svjedočiti o našoj odgovornosti kao vlasnika, kazao je Ivan Katavić.

Prije samog čina svečanog rezanja vrpce, Siniša Katavić uručio je ravnateljici Dječjeg vrtića „Četiri rijeke“ Bernardi Vuksan poklon-bon u vrijednosti pet tisuća kuna.

26. travanj 2024 15:25