Aktualno
StoryEditor

Lidl i Ultra Gros pod istragom AZTN-a

21. Rujan 2018.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je na temelju Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom pokrenula upravni postupak protiv trgovačkih lanaca Ultra Gros i Lidl Hrvatska, nakon analize nekoliko ugovora s dobavljačima, objavila je u petak Agencija.

"Navedeni upravni postupci rezultat su analize nekoliko ugovora tih trgovaca s njihovim dobavljačima u kojima je Agencija utvrdila postojanje jedne ili više nejasnih i/ili spornih odredbi, što dovoljno ukazuje da postoje indicije za pokretanje postupka Agencije po službenoj dužnosti", navodi se u objavi na internet stranicama AZTN-a.

>>>Lidl lani u Hrvatsku direktno uvezao robe za 1,9 milijardi kuna, KTC za 6 milijuna

U tim će upravnim postupcima Agencija ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju predmetnog poslovnog odnosa.

Iz Agencije pritom ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi. Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja, Agencija će u konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku, navode iz AZTN-a, uz napomenu da zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Najavljuju i da će Agencija odluku kojom okončava pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

20. travanj 2024 01:43