Aktualno
StoryEditor

Mercedes ulaže milijardu dolara u proizvodnju električnih vozila

22. Rujan 2017.

Mercedes-Benz ulaže milijardu dolara u nadogradnju proizvodnih mogućnosti, te  provođenje programa proizvodnje električnih vozila u SAD-u. Investicija bi, prema najavama Mercedesa, trebala omogućiti zapošljavanje dodatnih 600 radnika u blizini njihove tvornice u gradu Tuscaloosa, javlja CNN.

>>>I Porsche predstavio konkurenta Tesli – model Mission E

Proizvođač automobila planira nove SUV električne modele proizvoditi u postojećoj tvornici, te izgradnju tvornice baterija u blizini. Ova investicija će Daimlera pozicioinirati kao direktu konkurenciju Tesli.

>>>Kinezi ulažu 30 milijuna eura u Rimac Automobile

Prijelaz na električnu globalnu strategiju protiv proizvodnje dizelaša motivirana je općeprisutnom zabrinutosti zbog klimatskih promjena i zagađanje uzrokovanog motorima.

Zemlje poput Indije, Francuske, Britanije, Norveške i Kine obvezale su se istrijebiti benzince i dizelaše i zamijeniti ih ‘čistim‘ vozilima. Do 2022. planiraju ponuditi kupcima barem jedan model električnog vozila u svim kategorijama vozila.

>>>Zahuktava se bitka za razvoj europske mreže e-punionica

Najavljena investicija ide u prilog Donaldu Trumpu, koji je kritizirao strane proizvođače automobila, a pogotovo one iz Njemačke, jer ne proizvode dovoljno modela u SAD-u. Početkom ove godine iz Mercedesa je došla najava o povećanju korištenja broja dijelova koji će se koristiti u njihovoj tvornici u Tuscaloosi, a koji su američke proizvodnje.

18. travanj 2024 02:55