Aktualno
StoryEditor

Ministarstvo ‘obećalo‘ novac za dežurstva na maturi i produžnu nastavu

14. Srpanj 2017.

Kako doznaje HRT, hrvatskim nastavnicima, koji zbog zaključenih negativnih ocjena moraju s učenicima na produžnom odraditi najmanje 10, a najviše 25 sati nastave, taj će rad konačno biti plaćen.

Da je  plaćanje dopunskog rada nastavnicima godinama problem, istaknuo je predsjednik sindikata Preporod, Željko Stipić.

>>>Ministrica Divjak: Do 2022. sve škole u Hrvatskoj trebale bi biti digitalno zrele

- Ja se nadam kad naša ministrica pažljivo pročita što se obećavalo u predizborno vrijeme da će donijeti svoj stav o tome treba li  platiti dežurstva na maturi i produžnu nastavu, rekao je Stipić.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja došlo je do promjene stava, pa se sada nastoje ispraviti pogreške u zakonu, kako bi sav posao nastavnika izvan norme bio adekvatno plaćen.

>>>Predsjednica pozdravila većinu: Kurikularna reforma mora biti depolitizirana i deideologizirana

- Sada smo u procesu izmjena i dopuna Zakona  i zajedno sa sindikatima dat ćemo rješenje koje će biti zadovoljavajuće za nastavnike. Nama je najvažnije da su djeca zadovoljna i da dobiju ono što trebaju , a to je znanje za prolaznu ocjenu, rekao je Momir Karin iz ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za sada ima nekoliko sudskih tužbi, uredi li se uskoro Zakonom način plaćanja dodatnog rada nastavnicima, kako obećavaju u Ministarstvu, to bi bilo jedno od rijetkih predizbornih obećanja, vezano za prosvjetare - za koje bismo mogli reći: obećano-učinjeno, piše HRT.

01. svibanj 2024 22:40