Aktualno
StoryEditor

Musk: Ostajem uz Trumpa jer želim pomoći u kolonizaciji drugih svjetova

04. Veljača 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Za ili protiv, svi koji nešto znače u SAD-u javno su pozvani da se izjasne što misle o politici predsjednika Donalda Trumpa prema muslimanima. Na red za javno izjašnjavanje je došao i Elon Musk kojem za razliku od direktora Ubera, Travis Kalanicka, ne pada na pamet da napusti ekonomski savjet aktualnog američkog predsjednika, piše Inverse.

Nakon što je Kalanick napustio Trumpov ekonomski savjet, Musk se na društvenim mrežama oglasio kratkom konstatacijom kako se ne slaže sa svim političkim odlukama novog američkog predsjednika, ali da mu i dalje želi pomoći u pretvaranju "..čovječanstva u višeplanetarnu civilizaciju".

- Pristao sam, unutar Ekonomskom savjeta, Predsjedniku ponuditi svoje viđenje stvari, koje smatram vrlo važnima za našu zemlju i svijet. Na sutrašnjem sastanku, ja i drugi, izrazit ćemo svoje primjedbe nedavnoj izvršnoj naredbi o imigraciji, te sugerirati promjene politike - napisao je Musk.

https://twitter.com/elonmusk/status/827330589191704576?ref_src=twsrc%5Etfw

Iako je fokus kritike na migracijskoj i protekcionističkoj politici, mnogima se svidjela Muskova odluka da ostane u blizini predsjednika, kao i obrazloženje za nastavak suradnje.

- Moj je cilj ubrzati tranziciju svijeta prema održivoj energiji i pomoći čovječanstvu da postane multi-planetarna civilizacija.. – napisao je vizionar.

A u takvoj multi-planetarnoj civilizaciji, dodao je, bilo bi stotine tisuća radnih mjesta i sjajna budućnost za sve...

25. travanj 2024 07:48