Aktualno
StoryEditor

Na Drinktecu 2017. predstavit će se inovativne tehnologije u proizvodnji pića

17. Svibanj 2017.

U rujnu 2017. godine, Drinktec će se moći pohvaliti najvećim brojem sudionika u svojoj 60-godišnjoj povijesti. Očekuje se da će na vodećem svjetskom sajmu za industriju proizvodnje pića i tekućih prehrambenih proizvoda, koji se održava u Münchenu, sudjelovati oko 1.600 izlagača. Uključivanjem SIMEI-ja, međunarodnog sajma tehnologije proizvodnje vina i punjenja boca na svijetu, ukupna sajamska površina koju će obuhvatiti Drinktec dostići će 150.000 kvadratnih metara.

- Drinktec se razvijao tijekom godina, slijedio je također razne ekonomske trendove te zahtjeve koje je pred nas stavljala industrija i tako smo postali vodeći sajam industrije pića i tekućih prehrambenih proizvoda u svijetu, kazala je Christina Maier, koja je u Zagrebu predstavila Drinktec.

>>> Belimpex najavio sajmove u Münchenu za 2017. godinu

Drinktec 2017. obuhvaća segmente prerađivačke tehnologije, spremnike/ambalažne materijale, tehnologiju punjenja i pakiranja, sirovine/sastojke, automatizaciju procesa, energetske sustave, PET tehnologiju, pribor i oprema za restorane i catering, prodajnu promidžbu i marketing.

Glavne teme

Glavne teme Drinkteca 2017., koje su obuhvaćene u svim izložbenim halama zahvaćaju gotovo sve sekcije, a to su učinkovitost energije i resursa, zatim vodoprivreda i upravljanje energijom, higijena i sigurnost proizvoda te optimizacija procesa.

- Jedna od glavnih tema će biti efikasnost i fleksibilnost u proizvodnji pića i tekućih prehrambenih proizvoda što znači da ćemo u jednoj od hala prikazati najnovije stojeve i najnovija tehnološka rješenja koja su prije svega karakterizirana da se ti strojevi mogu vrlo brzo prilagoditi za različite proizvode, tako da na jednom stroju možete proizvoditi čak sedam različitih proizvoda, objasnila je Maier.

Više od 70.000 stručnih posjetitelja iz cijelog svijeta

Na Drinktec će doći više od 70.000 stručnih posjetitelja iz cijelog svijeta i iz svih područja industrije pića. Oko dvije trećine posjetitelja dolazi iz inozemstva. Drinktec je namijenjen stručnjacima iz industrije bezalkoholnih pića i voćnih sokova, pivarima, proizvođačima žestokih pića te veleprodaji i maloprodaji pića.

Prednosti Drinkteca otkrili su i predstavnici marketinga i prodaje te dolaze kako bi saznali više o najnovijim događajima i trendovima. Također mogu se vidjeti sve inovacije vezane uz to područje, a teme su inovativne marketinške strategije, mogućnosti korištenja društvenih mreža u industriji napitaka i digitalizaciji te branše.

>>> Snobmodities: Voda za 400 dolara novi je statusni simbol

- Inovation Flow Lounge je mjesto na sajmu koje je predviđeno za okupljanje svih onih koji donose odluke vezanih uz marketing i prodaju. Ovo je vrlo interaktivan paviljon i ovdje su predviđene i govori i okrugli stolovi, kazala je Maier.

Izlog inovacija i spektakularni izlošci

Drinktec se smatra platformom za inovacije. U Münchenu se najnovija rješenja i cjelokupni sustavi predstavljaju po prvi put i upravo je to jedinstveni prodajni adut Drinkteca.

- Drinktec predstavlja najnovije inovacije koje postoje u ovoj proizvodnji pića i tekućih prehrambenih proizvoda. Ovdje možete vidjeti i prototipe novih uređaja i tehnoloških rješenja na sajmu gdje su rekonstruirani segmenti same proizvodnje, tako da se posjetitelji mogu upoznati sa svim aspektima tehnologije na licu mjesta, izjavila je Christina Maier.

Organizatori sajma žele posjetiteljima olakšati snalaženje pa su tako osmislili dva pomagala – Katalog rješenja i Vodič za inovacije.

- Posjetitelji sajma imaju jako velika očekivanja i kad dolaze na Drinktec žele naći konkretno određenu inovaciju i rješenje za njihov proizvod ili proizvodnju i u tu svrhu služi ovaj Katalog rješenja i Vodič za inovacije, objasnila je Maier.

Taj je sajam poznat po spektakularnim izlošcima koje izlagači postavljaju na svojim štandovima. U halama se primjerice postavljaju čitave linije za punjenje i pakiranje svih vrsta, boce se kreću u tekućim vrpcama, uživo se izrađuju inovativne PET boce, kao u pravom industrijskom okruženju. Sve to posjetitelji mogu gledati svih pet dana sajma.

SIMEI

2017. godine SIMEI, vodeći sajam tehnologije proizvodnje vina na svijetu, će po prvi puta biti sastavni dio Drinkteca. Tako je spektar proizvoda i tehnologija koji se izlažu na Drinktecu proširen na sva područja tehnologije proizvodnje vina. Tako se stvara globalna jedinstvena platforma za međunarodnu industriju proizvodnje vina koja ne obuhvaća samo vinarsku industriju nego omogućuje posjetiteljima da vide dalje od svog područja i iskuse što je novo u drugim segmentima, primjerice u industriji piva.

-Stvarajući ovu platformu, odnosno organizirajući SIMEI u sklopu Drinkteca stvorili smo jednu dodanu vrijednost zato što ovdje možemo predstaviti najnovija rješenja u proizvodnji vina, a vinari mogu upoznati svoje potencijalne partnere, izjavila je Maier.

20. travanj 2024 12:42