Aktualno
StoryEditor

Načelnik Tisnog Klarin ministru Cappelliju: Nepromišljeno ukidate turističke zajednice malih mjesta

28. Studeni 2018.

Novi prijedlog Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma jedan je od najnepromišljenijih poteza Ministarstva turizma, stoji u otvorenom pismu koje je načelnik općine Tisno Ivan Klarin uputio ministru turizma Gariju Cappelliju.  Klarina, naravno, ljuti predloženo gašenje lokalnih ureda turističkih zajednica.

Tim prijedlogom zakona na području otoka Murtera prestale bi postojati turističke zajednice mjesta Betine i mjesta Jezera, koje su u ovoj godini do današnjeg dana ostvarile ukupno 560 000 noćenja. Te turističke zajednice financijski su u potpunosti samoodržive, a novcem od boravišne pristojbe financiraju niz akcija u svom mjestu sve u službi razvoja turizma, stoji u Klarinovom pismu objavljenom u utorak na službenim stranicama općine Tisno.

>>> Cappelli: Prihod od turizma milijardu eura veći nego lani

Klarin podsjeća da su uredi u tim mjestima osnovani davne 1962. godine te u potpunosti ispunjavaju sve kriterije puno većih ureda općinskih i gradskih turističkih zajednica, a samo na području Šibensko-kninske županije imaju veći broj dolazaka i noćenja nego veliki broj općinskih, a i nekih gradskih turističkih zajednica.

‘Smatram da ako se nešto ukida ili nešto osniva, prvenstveno brojke moraju biti te koje su mjerodavne, a u ovom slučaju radi se samo o nazivu mjesta, općina i grada, što je u potpunosti birokratski i bez ikakve logike predloženo. Poštovani gospodine ministre, u ime naše dvije turističke zajednice s područja Općine Tisno, a i ostalih, molim da se uključi razum te da se preispita jedan od najlošijih prijedloga zakona o turističkim zajednicama koji je u posljednje vrijeme donesen u Vašem ministarstvu‘, zaključuje načelnik općine Tisno Ivan Klarin otvoreno pismo ministru turizma Gariju Cappeliju.

18. travanj 2024 22:58