Aktualno
StoryEditor

Nakon iznenadne ostavke Strmota sa svih strana dobio podršku

22. Veljača 2018.

Nakon iznenadne ostavke izazvane nezadovoljstvom vladinom demografskom politikom, bivši državni tajnik za demografiju Marin Strmota još uvijek o ostavci ne želi razgovarati, javlja RTL.

Na svom starom poslu, Ekonomskom fakultetu, za novinare je kratko izjavio da kada za to dođe vrijeme svi će dobiti izjavu. Kolege sa fakulteta njegovu ostavku pred kamerama smatraju iskrenom i emotivnom.

Strmota je na Ekonomskom fakultetu, gdje je studirao i doktorirao, jedan od omiljenih profesora.

- Mislim da je gubitak za ministarstvo, za razvoj ministarstva demografski problem se treba rješavati, a za nas će biti dobitak vraća nam se na katedru i imat ćemo fantastičnog profesora kod nas opet, objašnjava Zdenka Damjanić, profesorica s katedre za demografiju Ekonomskog fakulteta.

>>>‘Ovo nije dovoljno ozbiljno’: Državni tajnik za demografiju dao ostavku

- On je vrlo aktivan, promišlja, nije neki znanstvenik koji je samo gledao u knjige i normalno da je i socijalno biće i da je zainteresiran za Hrvatsku, jako voli Hrvatsku i zainteresiran je za dobrobit razvoja Hrvatske, dodaje Damjanić.

I iz Opće gimnazije u Biogradu koju je Strmota pohađao imaju samo riječi hvale.

- Uvijek je bio uzoran, primjeran, savjestan, odgovoran, nadaren i što drugo reći, sve najbolje, rekao je bivši razrednik Strmote Veselko Pezo.

Bivšeg ravnatelja škole, Božu Došena, ostavka je rastužila no ističe da je Strmota uvijek držao do svojih principa.

- Prema mojim saznanjima i saznanjima nekih prijatelja njegovih prijatelj, a s kojima sam kontaktirao, očito jer je bio principijelan i htio uspostaviti reda, čini mi se da je njegova ostavka uredu, kazao je Došen.

I iz rodnog Biograda stigla podrška

- Pokazao je da još ima ispravnih i odgovornih ljudi koji su radili na tim pozicijama, on je za nas pravi junak, kazala je Anđela Vulin, Biograd na Moru.

>>>Šterc: Strmota je heroj, pokazao je da mu je interes Hrvatske ispred vlastitog

Strmota je kazao da ima dvoje djece, nezaposlenu suprugu i roditelje, te vozi golf star 10 godina, što stoji i u imovinskoj kartici. Nekretnine ne posjeduje, ali zato ima dva kredita.

Ministrica Murganić danas bez izjava. Iz njoj blikih izvora saznajemo da se ni po čemu nije moglo zaključiti da je ostavka planirana, a Strmota nezadovoljstvo nije iskazivao.

 

19. travanj 2024 08:51