Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Kadrovski stanovi - Dođi raditi u moju tvrtku, evo ti stan!

29. Lipanj 2017.

Plaća više nije jedini mamac za prihvaćanje posla, pogotovo u deficitarnim zanimanjima i provinciji. Umjesto nekadašnjih društvenih stanova poslodavci ulaze u gradnju kompanijskih objekata za zaposlenike. Hotelijeri useljavaju prve sezonce u hotele sagrađene samo za njih, a industrijalci pregovaraju s lokalnom upravom o najpovoljnijemu modelu gradnje kompanijskih kuća namijenjenih inženjerima i drugim potrebnim stručnjacima, piše Aleksandar Tešić u novome broju Lidera gdje se pozabavio fenomenom izgradnje kadrovskih stanova. Tako Tešić otkriva kako je ove godine u Rapcu i na Krku Valamar otvorio hotele sagrađene isključivo za kuhare, konobare, barmene, recepcionare, sobarice i drugo sezonsko osoblje.

Morski taksi i čarter: UberBoat je došao, ali na moru još nema panike

Za razliku od klasičnog taksi-prijevoza, Uber na moru radi u skladu s propisima, a brodski prijevoznici još razmišljaju hoće li prihvatiti suradnju, pod kojim uvjetima i u kojoj mjeri. Željka Laslavić otkriva kako, premda je UberBoat došao, na moru zasad još nema panike za tradicionalne brodske prijevoznike.

Tomislav Debeljak: Budućnost je u brodskim motorima na LNG, a Brodosplitovi će biti najbolji

U velikom intervjuu Sergej Abramov porazgovarao je  s Tomislavom Debeljakom, vlasnikom DIV-a i predsjednikom Uprave Brodosplita. – Budućnost brodova je u motorima na ukapljeni plin, a takvi brodovi Brodosplita bit će najpovoljniji - ispričao je Abramovu Debeljak. Između ostaloga u intervjuu možete pročitati kako Debeljak opisuje stanje u Brodosplitu danas te kako komentira negativna izvješća HB Jadranbroda o kojem ovisi kako će biti ocijenjeno restrukturiranje Brodosplita.

Četiri godine u EU: 68 europskih prijetnji za Hrvatsku

Hrvatskoj prijeti čak 68 kazni Europske unije. Bude li kažnjavanja, Hrvatska bi mogla plaćati najmanje 10 tisuća eura kazne na dan za svaki prekršaj, dakle prijeti joj najmanje milijun eura dnevne kazne. Italija i Grčka već su platile i znatno veće kazne, upozoravaju Edis Felić i Nikolina Oršulić. Ipak olakotna je okolnost što 95 posto upozorenja završi prilagodbom prije suda.

>>> U novom broju Lidera: Fondovi EU – Na svakog stanovnika u četiri godine 325 eura neto

Branko Baričević: Najveću korist od ulaska u EU imaju mladi

Ksenija Pušakarić porazgovarala je s Brankom Baričevićem, voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj koji je optimistično ustvrdio kako najveću korist od ulaska u EU imaju mladi Hrvati.

OPG-ovi i turizam: Vrhunski hoteli upotpunjuju jelovnik ekskluzivnom domaćom hranom

Sanja Mikolčević Petrušić piše kako hotelijeri sve više pozornosti na jelovnicima posvećuju autentičnim jelima. Tako primjerice Lošinjska Jadranka najviše inzistira na autohtonoj. OPG-ovi na taj načindobivaju novi kanal za plasman kvalitetnih proizvoda, objasnila je Mikolčević Petrušić.

Prilike za proizvođače stvaraju se i iz neprilika

Ivana Tarnaj je pak otkrila je koji su to inovativni načini poticanja Hrvatskoj toliko potrebnog izvoza.

Uz sve to pročitajte i izvještaj s Prstenovog poslovnog foruma, te u tekstovima Vanje Figenwalda saznajte što ima novo po pitanju Brexita i uživajte u priči o Casamigosu, tvrtki koja proizvodi premium tekilu, a koju je oskarovac George Clooney prodao za ravno milijardu dolara.

Navedeno i još mnogo više pročitajte u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera uz koji dolazi novo izdanje lifestyle magazina Lider trend.

19. travanj 2024 18:55