Aktualno
StoryEditor

Osiguravatelj Willis Towers Watson ušao na hrvatsko tržište

21. Studeni 2016.

Willis Towers Watson, jedna od vodećih globalnih grupacija za upravljanje rizicima, posredovanje u osiguranju i reosiguranju te savjetovanje u poslovanju, u studenom je počela poslovati u Hrvatskoj putem tvrtke Willis Towers Watson d.d., izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Izravan ulazak Willis Towers Watsona u Hrvatsku posljedica je spajanja grupacija Towers Watson i Willis na globalnoj razini, od kojih je potonja kroz svoju mrežu podružnica imala razvijene operacije u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Iz Willis Towers Watsona ističu kako imaju "velike planove za Hrvatsku", kako su trenutačno najviše fokusirani na posredovanje u osiguranju i reosiguranju, a u idućim godinama planiraju razvijati i ostale segmente ponude.

"U Willis Towers Watsonu procjenjuju da je ovo dobar tajming za jačanje prisutnosti na hrvatskom tržištu jer promet posredništva u osiguranju i reosiguranju posljednjih godina raste, a zadnji podaci govore da je ukupan ostvaren godišnji promet oko 76 milijuna kuna", navodi se u priopćenju.

Smanjenje rizika i poticanje konkurentnosti

Willis Towers Watson grupa stvara dodatnu vrijednost u razvoju domaćeg tržišta usluga u posredništvu osiguranju, ali i cijele osigurateljne industrije, ističe u priopćenju glavni izvršni direktor Willis Towers Watson Marko Štajduhar.

"Naš cilj je da klijentima smanjimo rizik poslovanja i tako ih činimo konkurentnijim. S druge strane, kroz pristup našoj globalnoj mreži domaćim osiguravajućim društvima otvaramo mogućnost stvaranja novih kreativnijih proizvoda s ciljem proširenja njihove lepeze osigurateljnih proizvoda te im dodatno nudimo i mogućnost reosiguranja", kazao je Štajduhar.

Napominje i kako Willis Towers Watson grupa na hrvatsko tržište izravno donosi i rješenja u svim segmentima poslovnog savjetovanja vezanog uz upravljanje rizicima pa i savjetovanja u upravljanju ljudskim resursima.

Willis Towers Watson je globalna grupacija koja zapošljava više od 39.000 ljudi u više od 120 država svijeta, godišnje ostvaruje preko 8,2 milijardi dolara prihoda, a iz grupacije ističu i kako surađuju s čak 90 posto najuspješnijih svjetskih kompanija uključenih na listu Fortune 500.

29. travanj 2024 04:44