Aktualno
StoryEditor

Pametno: Povratak Ine u hrvatsko vlasništvo izuzetno je loša odluka jer se energetika mijenja iz temelja

27. Prosinac 2016.

– Stranka Pametno reagirala je danas na odluku Vlade o kupovini MOL-ovih dionicna INA-e jer je, navodno, riječ o nacionalnom interesu. Postaje li time  pojam nacionalnog interesa tek politička floskula, pitaju se u stranci Pametno.

- Najava premijera Andreja Plenkovića o povratku INA-e u hrvatsko vlasništvo, otkupom cjelokupnog udjela kojeg ima MOL, predstavlja izuzetno lošu odluku za budućnost Hrvatske. Kao prvo, pitanje je koliko je nafta danas važna tehnologija, kada se energetika mijenja iz temelja. Uz dosadašnje tehnološke trendove, INA bi, brže nego što većina misli, mogla postati tehnološki zaostali gubitaš u potrazi za sanacijama državnim novcem, kao što je do jučer bio slučaj s brodogradilištima. Da imamo viška novca, a nemamo, bilo bi ih bolje ulagati u tehnologije budućnosti kao što su nanotehnologija i robotika, ili kupovati dionice provjerenih tehnoloških kompanija. Drugo, zbog svega što se događalo s INA-om, HDZ ima nečistu savjest jer je za to izravno odgovoran. Umjesto suočavanja sa svojim lošim i kriminalnim odlukama, sada opet pod krinkom lažnog domoljublja, a u tome su doktorirali, ugrožava budućnost naše djece. Novost je jedino što im sada u tome pomažu i ostale uhljebničke stranke, HNS, Most i SDP. Njihov plan je jasan: kupit će INA-u i u nju uhljebiti na tisuće svojih članova jer je, nažalost, to jedino što znaju – navode u stranci i dodaju - Kad bi govorili njihovim jezikom onda bi ih zbog ove katastrofalno loše odluke optužili za izdaju nacionalnih interesa. Za nas je nacionalni interes izgradnja moderne države, koja misli na budućnost svoje djece, a ne samo o svojim stranačkim interesima.

>>>Plenković: Izgubili smo arbitražu, donijeli odluku o povratku Ine u hrvatsko vlasništvo

Zato pozivamo hrvatske građane da se suprostave ovoj odluci i od vlade zatraže da se okrene budućnosti i počne razmišljati na način kako povećati standard svojih građana, a ne samo sebe i svojih stranačkih kolega – zaključuju u stranci Pametno.

19. travanj 2024 09:30