Aktualno
StoryEditor

Pet pravila kojih se morate držati kada mijenjate posao

24. Rujan 2016.

Prema Deloitteovom istraživanju, dvije trećine milenijaca planira napustiti trenutni posao do 2020. godine, stoga ukoliko ste se odlučili dati otkaz i potražiti novi posao iz bilo kojeg razloga, znajte da niste jedini. Amerikanci u prosjeku tokom karijere promijene posao šest puta, što znači da svatko ima pravo na drugu priliku i pronalazak posla koji će ih veseliti umjesto da im radno mjesto bude noćna mora. Kako bi promjena posla, odnosno, proces promjene radnog mjesta prošao što bezbolnije važno se držati ovih pet pravila.

1. Učite od drugih

Poslušajte priču od kolega koji su već napravili prijelaz na drugo radno mjesto, pogotovo od onih koji su to napravili uspješno. Slušanje tuđeg iskustva će vas motivirati te upozoriti da ne ponovite potencijalne greške koje su napravili drugi.

2. Pitajte za pomoć

Uvijek pitajte za pomoć ljude koji imaju iskustva, pogotovo ako po prvi put mijenjate posao. Ne smije vam biti neugodno pitati nekoga za pomoć, smjernice koje ćete dobiti su važne za vaš budući uspjeh.

3. Ne stvarajte sami sebi pritisak

Ako sami sebi stvarate pritisak da morate pronaći novi posao pod bilo koju cijenu samo ćete si otežati situaciju. Budite razumni dok tražite posao za koji ste kvalificirani, koji će vas ispunjavati i za koji ćete biti primjereno plaćeni.

4. Shvatite da uspjeh ne dolazi preko noći

Često je potreban dug period dok ne vidite prve plodove svog napornog rada. Iznimno je važno imati na umu da uspjeh ne dolazi odmah. Uspjeh neće doći sam od sebe, potrebno je biti uporan i raditi na sebi.

5. Definirajte rokove ostvarivanja ciljeva

To morate sami napraviti, jer nitko to neće napraviti umjesto vas. Odredite realni vremenski period u kojem želite ostvariti svoje ciljeve i držite ih se tih rokova.

 

24. travanj 2024 05:33