Aktualno
StoryEditor

Polovica dvorca u suvlasništvu Ninoslava Pavića na javnoj dražbi za 600.000 kuna

17. Siječanj 2018.

Trgovački sud u Zagrebu je za 20. ožujka zakazao još jednu javnu dražbu za polovicu dvorca i parka Golubovec, stečajnu imovinu tvrtke Vilinske poljane u suvlasništvu Ninoslava Pavića, na kojoj će se nekretnine i zemljište na nešto više od 6400 kvadrata prodavati po početnoj cijeni od 600.000 kuna.

Na navedenim nekretninama u Donjoj Stubici upisano je pravo u korist razlučnih vjerovnika Karlovačke banke, bivšeg Fonda za razvoj i zapošljavanje, bivše Varaždinske banke (Vaba), ali i Ministarstva financija. Budući da je dvorac Golubovec zaštićeni spomenik kulture i ima svojstvo kulturnog dobra, pravo prvokupa ima Republika Hrvatska.

>>>Prodaju se Pavićeve nekretnine: Polovici dvorca Golubovec početna cijena 1,3 milijuna kuna

Prodaja nekretnina tvrtke Vilinske poljane d.o.o uslijedila je nakon otvaranja stečaja te tvrtke u srpnju 2014. i odluke stečajnog upravitelja o prodaji nekretnina iz listopada 2015. godine. Na ovoj posljednoj zakazanoj javnoj dražbi početna cijena je više nego prepolovljena u odnosu na 1,3 milijuna kuna koliko je bila cijena na javnoj dražbi krajem prošle godine.

Tvrtka Vilinske poljane osnovana je 2005. s temeljnim kapitalom od 3,8 milijuna kuna, a kao osnivači su navedeni Damir Vlajčević i Ninoslav Pavić, bivši vlasnik medijske kompanije Europapress Holding (EPH), sada Hanza media.

Vilinske poljane poznate su i kao tvrtka koja je od poznate tekstilne tvrtke Kamensko nakon stečaja potraživala više od 7,7 milijuna kuna, što je bilo pobijeno tek završetkom stečaja Kamenskog ove godine.

>>>Agrokor od Pavićeva Com.Coma potražuje 59,6 milijuna kuna

Upravo zbog spornih tražbina tvrtke kojoj su na čelu bili Pavić i Vlajčević, ujedno i jedan od čelnika uprave Kamensko d.d., bili su održani prosvjedi radnika, a to je i bio predmet policijske istrage tijekom 2011. i 2012. godine, tijekom koje su bili privedeni i ispitani bivši direktor Kamenskog Antun Crlenjak i Davor Vlajčević.

Osim u slučaju Kamensko, Vilinske poljane bile su poznate i po aferi ‘Kobilje mlijeko‘ zbog nenamjenskog trošenja više od 14 milijuna kuna plasiranih preko tadašnjeg državnog Fonda za razvoj i zapošljavanje za kupnju zgrade, rasplodnih kobila i konja te opreme za mužnju, u sklopu tog projekta planiranog, ali i nikada ostvarenog u neposrednoj blizini dvorca Golubovec.

19. travanj 2024 14:40