Aktualno
StoryEditor

Potpisani su ugovori za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture vrijedni 1,5 milijardi kuna

26. Srpanj 2018.

Milijardu i 500 milijuna kuna vrijednost je ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava te ugovora o sufinanciranju iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija koje su u četvrtak u zagrebačkoj sjedišnjici Hrvatskih voda potpisali Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, te krajnji korisnici, vodno-komunalne tvrtke.

>>>Hrvatske vode financirat će radove za vodocrpilište Sikirevci i sniziti naknade za travanj

Ukupno dodijeljena bespovratna sredstva iznose 852 milijuna kuna, a realizacijom projekata na koje se odnose potpisani ugovori poboljšat će se opskrba vodom za ljudsku potrošnju, rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže, te priključenost na sustav na području gradova Novi Vinodolski, Novalja, Umag i Vrbovec. Razdoblje provedbe projekata, rečeno je prilikom potpisivanje, je od 2018. do 2023. godine, a tenderi će biti objavljeni krajem ove godine.

Četiri navedena projekta, objasnio je ovom prilikom Đuroković, na sustav odvodnje priključit će novih 30 tisuća stanovnika te izgraditi 265 kilometara kanalizacijskih mreža, 20 kilometara vodovoda, 86 crpnih stanica te šest uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

>>>Potpisani ugovori o financiranju vodno-komunalnog projekta u vrijednosti od 1,76 milijardu kuna

Za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Novalja predviđeno je 310 milijuna kuna, ukupna vrijednost projekta za sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski – Crikvenica – Selce iznosi 450 milijuna kuna, za poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda u aglomeracijama Umag – Savudrija – Novigrad istarski predviđeno je 556 milijuna kuna, te 189 milijuna kuna za projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda na području Vrbovca.

24. travanj 2024 19:55