Aktualno
StoryEditor

Preprodavači duhana na meti Uskoka, oštetili državu za više od 1,1 milijun kuna

16. Svibanj 2018.

Uskok je pokrenuo istragu protiv deveteročlane skupine preprodavača duhana, tereteći ih ih da su neplaćanjem trošarina oštetili državni proračun za više od 1,1 milijuna kuna i sebi pribavili korist nešto višu od 150 tisuća kuna.

>>>Uskok preuzima slučaj protiv grupe Borg i Martine Dalić

Pripadnike skupine Uskok sumnjiči za zločinačko udruženje i nedozvoljenu trgovinu u sastavu zločinačkog udruženja, pri čemu dvojicu tereti da su od kraja 2017. do 15. svibnja na varaždinskom području povezali ostale okrivljenike radi nabave i prodaje duhana.

Dvojica organizatora su prema sumnjama Uskoka također dogovarala i obavljala nabavu rezanog duhana iz više ilegalnih izvora, skladištenje, te daljnju distribuciju i prodaju.

>>>USKOK podignuo optužnicu protiv 9 hrvatskih i 48 kineskih državljana

Četvorica pripadnika skupine pritom su bili zadužena za nabavu, obradu i dostavu iz ilegalnih izvora na području Varaždina, a preostala trojica za prijevoz, skrivanje i prodaju i prijevoz kupcima.

Za 1938 kilograma rezanog duhana koji su kupili i prodali, okrivljenici su oštetili proračun Republike Hrvatske za najmanje 1.162.800 kuna, a sebi pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 155 tisuća kuna, objavio je Uskok na svojim internetskim stranicama.

23. travanj 2024 15:52