Aktualno
StoryEditor

Privredni vjesnik objavio jubilarno 4000. izdanje

16. Listopad 2017.

Jubilarni 4000. broj hrvatskog poslovno-financijskog tjednika Privredni vjesnik objavljen je s nadnevkom 16. listopada 2017. godine, a na više od sto stranica donosi i reprint prvog broja, kao i izjave više od 120 gospodarstvenika - čitatelja tog lista.

"Pokrenut sada već daleke 1953. pod okriljem tadašnje Gospodarske komore Hrvatske, bez obzira na promjene okolnosti i načina rada, državnih i društvenih sistema, brojnih reformskih paketa i godina, uspio se održati. I ne samo održati, nego - snažno podržan od vlasnika, Hrvatske gospodarske komore - i opstati kao vjerodostajan, analitičan, ozbiljan i provjeren izvor gospodarskih tekstova i analiza", ističu iz Privrednog vjesnika.

U objavi kao jednu od posebnosti ističu i činjenicu da je Privredni vjesnik u 64 godine i 4000 brojeva imao samo četiri glavna urednika - Milivoj Huber je bio glavni urednik od svibnja 1953. do ožujka 1967., Ante Gavranović od ožujka 1967. do siječnja 1981., Franjo Žilić od siječnja 1981. do kraja 2005., a Darko Buković je na tom mjestu zadnjih 11 i pol godina, od 2006. godine.

Privredni vjesnik je pozornica na kojoj svi akteri gospodarstva imaju važnu ulogu, a istodobno je i zrcalo u kojem se oni vide onakvima kakvi uistinu jesu ili žele biti, ističe Buković, definirajući tjednik kao "glasilo gospodarstva, ali i glas gospodarstvenika".

Naglašava i kako, osim tiskanog izdanja, Privredni vjesnik ima i više od 40.000 online čitatelja tjedno, pokrenuli su i tjedni televizijski gospodarski magazin (koji nosi ime tjednika privredni.hr) i emitira se na 12 hrvatskih lokanih i regionalnih televizija, imaju i mjesečnik na engleskom jeziku - PV International, a u posljednje su vrijeme pokrenuta i dva nova premium magazina (2u1 magazin s B&L, magazinom o poslovnom životnom stilu, te LaMode, modnim magazinom).

Privredni vjesnik izdaje i tri posebna godišnja izdanja - Financijska industrija, 400 najvećih hrvatskih tvrtki te Poslovna očekivanja, a utemeljio je i godišnju Nagradu za ekonomskog analitičara Gorazd Nikić.

Redakcija Lidera čestita Privrednom vjesniku na jubilarnom izdanju.

30. travanj 2024 20:34