Aktualno
StoryEditor

Ramljak izvijestio premijera o stanju u Agrokoru i planovima za idući mjesec

11. Svibanj 2017.

- Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak u četvrtak je prije sjednice Vlade izvijestio premijera Andreja Plenkovića o stanju u Agrokoru u proteklih mjesec dana, kao i o planovima za idućih mjesec dana, potvrdivši pritom da se vode razgovori s ruskim Sberbankom o novom kreditu.

Nakon prvih mjesec dana od ulaska izvanredne uprave u koncern, Ramljak je premijeru kazao kako je izvanredna uprava osigurala isplate plaća za mjesec svibanj za sve zaposlenike Agrokora. Ujedno, nastavlja se normalno poslovanje koncerna, kao i priprema za predstojeću turističku sezonu. Kontinuirano traju razgovori s financijskim institucijama o načinima podrške poslovanju Agrokora putem svježe likvidnosti. Istodobno, revizorska kuća PricewaterhouseCoopers provodi reviziju financijskih izvješća i poslovnih knjiga Agrokora, a savjetnici za financijsko restrukturiranje AlixPartners i međunarodni pravni savjetnici Kirkland & Ellis zajedno s izvanrednom upravom rade na planu dugoročnog restrukturiranja kompanije.

"Izvjestio sam ga (premijera) o trenutnom stanju u kompaniji i o budućim planovima za predstojeće poslovanje, a da li je premijer zadovoljan ili ne, mislim da će on sam reći", odgovorio je Ramljak na upit novinara.

>>> Agrokor: Od najveće privatne kompanije do najvećeg sistemskog rizika – Bloomberg

Odgovarajući na upit novinara, rekao je da ne vidi da se komplicira stvar u Agrokoru.

Na upit zabrinjava li situacija u koncernu, Ramljak je uzvratio: "Mislim da ne".

Potvrdio je da se razgovara s Upravom Sberbanka o novom kreditu Agrokoru te kazao da bi se dogovor mogao postići u iduća dva, tri tjedna. "Vidjet ćemo, u tijeku su ti tehnički razgovori oko tog kredita", kazao je novinarima ustvrdivši da ne može u ovom trenutku reći o kojem se iznosu radi.Ramlj

19. travanj 2024 17:44