Aktualno
StoryEditor

Rekordna dobit i prodaja Renaulta

29. Srpanj 2017.

Renault je zabilježio rekordni rast prodaje i dobiti u prvoj polovici ove godine, potaknut konsolidacijom tvrtke AvtoVAZ, poznate po proizvodnji Lade, kao i većim doprinosom japanskog partnera Nissana, objavila je u petak francuska kompanija.

>>>Renault Zoe: Najprodavaniji električni automobil u Europi stigao u Hrvatsku

Konsolidacija ruske podružnice AvtoVAZ poduprla je 17-postotni rast prihoda grupacije, na 29,5 milijardi eura, dok je operativna dobit skočila 18 posto, na 1,82 milijardi eura, potaknuta uključivanjem poslovnih rezultata te ruske tvrtke u financijske izvješća Renaulta od početka ove godine.

Neto dobit skočila je 58 posto, na 2,38 milijardi eura, čemu je doprinijela i dobit od 1,29 milijardi eura od 43,4-postotnog udjela Renaulta u Nissanu, što je 72 posto više u odnosu na prošlogodišnji doprinos.

Partnerska kompanija Renault-Nissan očekuje da će ove godine preteći Toyotu i Volkswagen te postati vodeća svjetska automobilska kompanija po prodaji, kazao je izvršni direktor te kompanije Carlos Ghosn.

>>>FOTO: Renault predstavio svoja električna vozila – Twizy, ZOE i Kangoo Z.E.

Renault, Nissan i nedavno pridruženi Mitsubishi Motors kasnije će ove godine otkriti nove srednjoročne prodajne ciljeve i planove za tješnju operativnu integraciju.

30. travanj 2024 08:40