Aktualno
StoryEditor

Siemens svečano obilježio 130 godina poslovanja u Hrvatskoj

23. Rujan 2016.

Siemens je večeras svečano obilježio 130 godina poslovanja u Hrvatskoj te 200 godina od rođenja Wernera von Siemensa, čovjeka čije su vizije, inovacije i poduzetnički duh pomogli stvoriti globalnu kompaniju koja danas posluje u više od 200 zemalja svijeta. Tom prigodom u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu predstavljena je interaktivna izložba koja prikazuje Siemensov put od inventivnosti do ingenioznosti.

- Danas Siemens u većinskom vlasništvu ima četiri tvrtke u Hrvatskoj i zapošljava preko 1000 zaposlenika među kojima je samo jedan stranac, a godišnje napravi više od 1,5 milijardi kuna prometa, istaknuo je Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemens Hrvatske, koji se u svom govoru prisjetio važnijih datuma u dugoj povijest Siemensova djelovanja na našim prostorima. Prva komunikacija ove firme s Hrvatskom zabilježena je 1886. godine vezano uz gradnju uspinjače, a 1921. Siemens je imao prvo ulaganje na ovim prostorima kupivši Elektru d.d. Zanimljivo je da se uz ove velike obljetnice slavilo i 25 godina od osnivanja Siemens Hrvatske.

Svečanom obilježavanju obljetnica prisustvovao je i Marko Jurčić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, koji je u njezino ime čestitao Siemensu na uspješnom poslovanju. - Budite takvi i dalje. Računajte na nas zatreba li vam pomoć u daljnjim ulaganjima, kazao je Jurčić.

Okupljene je potom svojim nastupom zabavljao Massimo Savić.

19. travanj 2024 13:30