Aktualno
StoryEditor

Sisak: Počela sanacija Mosta Gromova, uskoro novi most na Odri i brza cesta

26. Svibanj 2017.

Sporazum o prenošenju nadležnosti s Hrvatskih autocesta na Hrvatske ceste o izgradnji novog mosta preko Odre i kružnog toka kao dijela buduće brze pristupne ceste autocesti prema Zagrebu, potpisan je u petak u Sisku, gdje je počela i sanacija Mosta Gromova.

Novi most i pristupna cesta trebali bi riješiti prometna zagušenja na starom mostu, a bit će premoštena i željeznička prugu Sisak - Zagreb čime će se izbjeći svakodnevni zastoji u prometu.

>>>Državni ured za reviziju: Od 20 županijskih uprava za ceste 8 dobilo bezuvjetno mišljenje

Ministar mora, prometa i infrastrukture Olega Butković na potpisivanju je rekao da je za taj projekt osigurano 192 milijuna kuna, a radovi bi trebali početi ove godine.

Izvijestio je da Hrvatske autoceste pregovaraju s razvojnim bankama kako bi se pronašao najpovoljniji model završetka autoceste od Lekenika do Siska u punom profilu.

Nakon potpisa sporazuma, Butković i suradnici obišli su sisački Most Gromova preko Kupe koji je izgrađen 1973. godine. Sanacija toga mosta uvrštena u godišnji Plan građenja i održavanja državnih cesta. Most je dio državne ceste D37 i njegova će sanacija stajati 17 milijuna kuna. Izvođač radova je Zajednica ponuditelja Spegra Inženjerin i Bajkmont, radovi su počeli, a predviđeni rok završetka je osam mjeseci.

>>>Svjetska banka odobrila kredit za ‘jačanje prihoda, smanjenje troškova i duga cestovnog sektora’

Tijekom boravka ministra Butkovića u Sisku bilo je riječi i o sanaciji ceste Zrin - Divuša na kojoj također počinju radovi, modernizaciji ceste Sisak - Jasenovac i drugim prometnim projektima.

>>>Dok Vlada vrluda, ministar računa: Butkovićeva tablica množenja: 56 x 3 = 180

02. svibanj 2024 16:51