Aktualno
StoryEditor

SpaceX: Zapisan prvi privatni putnik za let oko Mjeseca

14. Rujan 2018.

Kalifornijska tvrtka SpaceX poduzetnika Elona Muska priopćila je da je zapisala prvog svjetskog privatnog putnika za put oko Mjeseca u svemirskoj raketi kodnog imena BFR.

Zamišljen kao međuplanetarni brod koji bi služio za slanje ljudi u svemir, BFR (Big Falcon Rocket) je raketni sustav temeljen na kombinaciji rakete i svemirskog broda nazvanog BFS, ili Big Falcon Spaceship.

Musk je prošle godine najavio da će glavna raketa biti opremljena s 31 glavnim Raptor motorom te da će moći u pvoj fazi prenositi do 150 tona tereta u nisku Zemljinu orbitu, a u drugoj do 100 putnika na Mars.

"Saznajte tko leti i zašto, u ponedjeljak 17. rujna", napisao je SpaceX u četvrtak na Twitteru.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

23. travanj 2024 13:17