Aktualno
StoryEditor

Štefanić predstavio projekt ‘100 pametnih tvornica‘: Svakoj tvrtki prihod će rasti do 40 posto

14. Svibanj 2019.

Projekt ‘100 pametnih tvornica‘ za mala, srednja i velika proizvodna poduzeća koji koristi inovativnu metodologiju Culis predstavio je u utorak prof. dr. sc. Nedjeljko Štefanić, profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, na tiskovnoj konferenciji održanoj u hotelu Westin u Zagrebu

- Ovo je prvo javno predstavljanje projekta, baza cijele priče je Culis, metodologija čijom ćemo primjenom osigurati tvrtkama rast prihoda od 15 do 40 posto. Radi se o metodologiji koja će pomoći tvrtkama da digitaliziraju i inoviraju proizvode, što je uvjet opstanka na tržištu. Culis je metodologija u čijem je središtu čovjek jer kad našim ljudima omogućite najbolju metodologiju rada, oni će biti jednako uspješni u Hrvatskoj kao što su uspješni kad odu raditi u Njemačku, Irsku i drugdje. Također se radi o projektu čija primjena nije ograničena samo na proizvodne tvrtke, nego se može primijeniti i u javnoj upravi – rekao je Štefanić koji je ovu metodologu razvijao posljednjih pet godina.

Culis je rezultat Štefanićeva rada kao višegodišnjeg člana radne skupine pri Europskoj komisiji za digitalizaciju industrije, poljoprivrede i zdravstva te praktične primjene najboljih svjetskih koncepata poput Lean proizvodnje, Green proizvodnje i 4. industrijske revolucije. Nastajanje Culisa podržali su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, čiji je državni tajnik Mario Antonić bio jedan od govornika na predstavljanju kao i HamagBicro kojeg je predstavljao Mario Turalija, zamjenika predsjednik Uprave.

Projekt Culis realizirat će Culmena zajedno s poslovnim partnerima: A1, Addiko bankom, tvrtkom Purić, Eco Solutions, Elproms-om, Impuls savjetovanjem, tvrtkom Zasti i Milanom Galićem, međunarodnim promotorom Culisa na najvećem sajmu industrije u Hannoveru u Njemačkoj. Tvrtke koje primijene Culis prve pozitivne rezultate mogu očekivati već za šest mjeseci, a zainteresirani vlasnici i menadžeri mogu se prijaviti do 4. lipnja do kad su otvorene prijave. Culmena će pratiti učinak primjene Culisa u tvrtkama i svaka tri mjeseca izvijestiti javnost o rezultatima.

Više o digitalizaciji industrije saznajte na Liderovom business forumu 4. industrijska revolucija koji se 17. svibnja održava u Branimir Centru u Zagrebu. Prijavite se!

23. travanj 2024 20:39