Aktualno
StoryEditor

Sunce Koncernu sindicirani zajam od 73 milijuna eura

28. Kolovoz 2018.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i tri poslovne banke, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Erste & Steiermarkische Bank Hrvatska, osigurale su sindicirani zajam Sunce Koncernu od 73 milijuna eura, za restrukturiranje bilance i nova ulaganja.

>>>EBRD u Hrvatskoj planira znatno veća ulaganja nego lani

Svaka banka daje 18,25 milijuna eura, a zajam je odobren za jedan od prvih projekata u okviru novog EBRD-ovog inkluzivnog turističkog okvira za istočni Mediteran, stoji u priopćenju.

S 11 hotela na na jadranskoj obali, vlastitom zračnom lukom, kampom i drugim turističkim objektima u četiri popularna turistička odredišta, Sunce Koncern jedan je od vodećih turističkih tvrtki u zemlji. Djelujući pod markom "BlueSun Hotels and Resorts", tvrtka (većinski u privatnom vlasništvu) planira značajno daljnje širenje i ulaganja.

Zajam za Sunce Koncern biti potpomognut sredstvima tehničke suradnje do 150.000 eura iz Posebnoga fonda dioničara EBRD-a za potporu ekonomskom uključivanju i promicanju mogućnosti zapošljavanja mladih žena.

EBRD planira i potporu kroz tehničku suradnju za jačanje lokalnog gospodarstva s do 360.000 eura za razvoj i pokretanje platforme IT ugostiteljstva.

>>>Kapitalno ulaganje EBRD-a od 70 milijuna eura u razvoj deset marina u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj

EBRD je od 1994. do danas u 201 projekt u zemlji uložio 3.7 milijardi eura.

25. travanj 2024 07:35