Aktualno
StoryEditor

FOTO: Svečano dodijeljeni certifikati Liderove akademije za Seminar o korporativnom upravljanju

31. Siječanj 2017.

- Znanja koja ste stekli mogu doprinijeti promjeni svijesti u Hrvatskoj, koja još nije u potpunosti spoznala da znanje može doprinijeti njezinom razvitku, a upravo to je ono što nam treba - rekao je na svečanoj dodjeli certifikata Liderove akademije polaznicima seminara Korporativno upravljanje profesor Darko Tipurić u utorak u dvorani Brijuni na Zagrebačkom velesajmu gdje su se tijekom dva mjeseca intenzivno stjecala vrijedna znanja iz ovog iznimno važnog područja poslovanja.

Miodrag Šajatović, glavni urednik poslovnog tjednika Lider, svima je čestitao te istaknuo da je kvaliteta jedne nacije i društva zbroj mnogih sitnih stvari i pobjeda, a među jednu od njih svrstao je i stvaranje skupine ljudi koji imaju znanja o korporativnom upravljanju.

- Vjerujem da stvaramo jednu jezgru koja će prije ili kasnije pomoći da kultura korporativnog upravljanja u Hrvatskoj dođe na višu razinu - kazao je.

Učenje kroz dijalog

Svoje zadovoljstvo cijelim seminarom i svim polaznicima izrazio je i akademik Joško Barbić, osobito stoga što nisu bili pasivni slušatelji, već su učili kroz dijalog, a o motiviranost svih 17 profesora koji su tijekom 52 sata održali korisna predavanja i ‘razgovore‘ svjedočio je i  prof. dr. sc. Boris Tušek.

Seminar o korporativnom upravljanju održavao se od 21. listopada do 17. prosinca, a polaznici su učili od najvećih stručnjaka s područja prava i ekonomije.

Osim profesora Tipurića, Tušeka i Barbića, svoja znanja o procesima i mehanizmima, makroekonomskom okruženju korporativnog upravljanja, nacionalnim i EU regulativama, pravima dioničara, analizi financijskih izvještaja, korporativnom izvještavanju, internoj kontroli i reviziji, upravljanju rizicima, menadžerskom nagrađivanju te o mnogim drugim za korporativno upravljanje važnim temama s polaznicima su podijelili prof. dr. sc. Mladen Vedriš sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Lajoš Žager, prof. dr. sc. Velimir Srića, prof. dr. sc. Vinko Belak, prof. dr. sc. Marijan Cingula, prof. dr. sc. Danijela Miloš Sprčić, prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, prof. dr. sc. Hana Horak, doc. dr. sc. Domagoj Hruška, doc. dr. sc. Ivana Načinović Braje i prof. dr. sc. Ljubo Jurčić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te prof. dr. sc. Dejan Kružić i prof. dr. sc. Ivica Filipović sa splitskog Ekonomskog fakulteta.

Seminar korporativno upravljanje održan je pod pokroviteljstvom Europske konfederacije nacionalnih udruga članova nadzornih i upravnih odbora (ecoDa) i Hrvatskog instituta direktora.

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/jaksa-barbic-akademik-uprava-nadzorni-odbor-moraju-djelovati-u-interesu-drustva-ne-dionicara/

25. travanj 2024 21:04