Aktualno
StoryEditor

Tarik Filipović i Emir Hadžihafizbegović glumit će u bosanskoj verziji ‘Allo ‘Allo!

20. Prosinac 2017.

Snimanje nove serije ‘‘Hilmijin konak“ započinje krajem veljače u Sarajevu, a glavne uloge pripale su Emiru Hadžihafizbegoviću i Tariku Filipoviću, kako  ekskluzivno doznaje  Dnevni avaz.

Hadžihafizbegović se raduje novom projektu kojeg je usporedio s britanskim sitcomom Allo, Allo koji se snimao od 1982., pa sve do 1992. godine.

>>>Tarantino dovršio pisanje scenarija za film o Charlesu Mansonu

- ‘‘Hilmijin konak“ je alegorija na ‘‘Alo, alo“, u kojoj sam ja bosanski Rene. Raduje me i to što ću zajedno s Tarikom Filipovićem igrati jednu od glavnih uloga - izjavio je Hadžihafizbegović.

Riječ je o humorističnom projektu uigranog dvojca, scenarista Feđe Isovića i redatelja Elmira Jukića. Snimanja će trajati nekoliko mjeseci, a radnja je smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata. Kako je kazao Feđa Isović, sama činjenica da se radi o jednoj cijeloj epohi, u pitanju je zahtjevan producentski zalogaj, od scenografije, uniformi pa do svega ostalog što prati snimanje.

>>>HBO traži hrvatske scenarije za snimanje lokalnih serija

- Istina je, snimanje nove serije počinje krajem veljače ili početkom ožujka 2018. godine. Serija će biti potpuno, rekao bih, u dramaturškom, ali i u svakom drugom smislu drugačija od onoga što smo radili i što su drugi radili na ovom području - izjavio je Isović  te dodao kako je u pregovorima s glumica iz čitave regije.

>>>VIDEO: Novi trailer za Wrinkle in Time očarava

- ‘‘Hilmijin konak‘‘ obilovati će raznim dijalektima bivše Jugoslavije. Imat ćemo Crnogorce, Makedonce, Dalmatince..., pa će i u tom smislu biti interesantna - zaključio je Isović.

03. svibanj 2024 07:30