Aktualno
StoryEditor

Todorić: Vlada je nacionalno bogatstvo koje sam izgradio dala u ruke stranim interesima

29. Listopad 2017.

Ivica Todorić u nedjelju je na svome blogu ponovno napao predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministricu gospodarstva Martinu Dalić i izvanrednog Vladinog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, tvrdeći da je tzv. lex Agrokor neustavan, da mu je Vlada ‘otela privatnu imovinu‘ i da je Vlada bogatstvo, od strateške važnosti "dala u ruke stranim interesima".

>>>‘Neviđen sukob interesa’: Todorić naciljao savjetnika Agrokora Doličkog, upozorio na presedan

Ivica Todorić, kojeg Državno odvjetništvo RH tereti za nezakonito pribavljanje milijardu i 142 milijuna kuna, u najnovijem blogu navodi da su premijer Plenković, ministrica Dalić i povjerenik za Agrokor Ramljak dali stranim profiterima izvore vode, tisuće hektara poljoprivredne površine koje jamče domaću proizvodnju hrane, industrijske komplekse s najmodernijom tehnologijom, tvrtke u regiji, police trgovina na kojima mjesto imaju hrvatski proizvođači i 60 tisuća radnih mjesta.

>>>Todorić: Plenkoviću, vi niste vratili likvidnost, vi ugrožavate desetke tisuća radnih mjesta

Prema njegoim riječima, "Knighthead, Alix partners i njihovi domaći pomagači" danas upravljaju Agrokorom i hrvatskim nacionalnim resursima.

"Hrvatskim nacionalnim blagom koje smo moja uprava i ja godinama gradili donoseći dobro hrvatskome gospodarstvu i jačajući hrvatske gospodarske pozicije u zemljama regije. Zato od javnosti skrivaju ugovor o garanciji s Trustom Madison Pacific iz Hong Konga", tvrdi Todorić i dodaje: "Kada taj dokument dođe pred javnost, past će sve maske".

>>>Todorić traži objavu ‘kriminalnog ugovora’ o zalogu Agrokorove imovine Madison Pacific Trustu

Kaže i da je "Vlada to bogatstvo, od strateške važnosti za budućnost Hrvatske, otevši privatnu imovinu neustavnim Lex-om, dala u ruke stranim interesima. I to ljudima koji su već ostvarili milijarde profita u samo nekoliko mjeseci i taj novac poslali izvan Hrvatske".

"Imao sam rješenja"

"Ako je sustav bio, kako lažno tvrde, toliko uništen da mu je prijetio stečaj i sistemski rizik za gospodarstvo, kako to da ga je čudotvorac Ramljak stabilizirao, kako se sam hvali, u samo mjesec dana? I sam sam imao mogućnost u potpunosti sanirati sve probleme koje je Agrokoru, neodgovornim izjavama i nečuvenom medijskom kampanjom prouzročila isključivo Vlada i njezini jataci iz Ramljakovog otimačkog tima. Na stolu sam imao rješenja za zamah u poslovanju moje kompanije, no Vlada mi, nevjerojatno, to nije dopustila. Ne samo da su me prisilili na aktivaciju neustavnog zakona (dan prije, 6. travnja, je u Agrokor bez ikakvog povoda poslan kordon policije) već su u samo nekoliko mjeseci izvršili neviđenu pljačku, a protiv mene pokrenuli medijsku hajku i najstrašniji politički progon", naveo je u svome nedjeljnom blogu Ivica Todorić.

>>>Todorić: Ramljak je ‘odbio bolju ponudu’ Sberbanka u korist Knightheada

Hrvatsko pravosuđe je uz Europski uhidbeni nalog, ovog tjedna izdalo i crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor. Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna. Istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića.

16. travanj 2024 07:03