Aktualno
StoryEditor

Top manageri savjetuju kako unaprijediti analitičke i interpersonalne vještine

04. Rujan 2018.

Mini MBA – Management skills trodnevni je managerski program koji polaznicima omogućava stjecanje šire i integrirane slike svih menadžerskih vještina pomoću kojih će moći efikasno planirati, organizirati, prezentirati i voditi svoj tim i organizaciju.

Mini MBA – Management skills program u organizaciji Mirakul Edukacijskog centra okupio je vrhunske predavače s bogatim managerskim iskustvom koji polaznicima, kroz trodnevni program, pomažu usvojiti tehnike i alate koji će im pomoći da rastu kao manageri i razvijaju svoju karijeru. S obzirom na to da će treća generacija polaznika 28. rujna početi s edukacijom zamoli smo predavače da nam kažu ponešto o samom programu i njihovim modulima.

- Kroz niz soft-skills edukacija koje sam održala detektirala sam temeljne zajedničke interese managera današnjice: bodylanguage i samopredstavljanje, upravljanje ljudima, vremenom, konfliktima i stresom, ali i neizostavnu analizu financijskih izvještaja neovisno o tome rade li manageri u financijama ili u drugim poslovnim funkcijama odnosno kao direktori. Mirakul-ovi programi se kontinuirano prilagođavaju potrebama klijenata i upravo zato smo pored bazičnog Mini MBA – Management skills programa razvili još dva MINI MBA programa Premium managementskills i Executiveleadership, odgovara Dr.sc. Jasminka Samardžija, idejna začetnica programa, na pitanje odakle se stvorila ideja da u suradnji s Mirakul Edukacijskim centrom formira Mini MBA – Management skills program.

>>>Upis novih generacija Mirakul Akademija uz posebne promotivne cijene!

Dr.sc. Jasminka Samardžija kao ključne prednosti trodnevnog Mini MBA programa ističe koncentriranost sadržaja programa koji omogućava pokrivanje većeg broja tema u kraćem vremenskom razdoblju. Također, naglašava kako kroz niz praktičnih primjera, poslovnih situacija i studija slučaja manager dobije priliku dati svoje rješenje poslovne situacije, komparirati je s rješenjem kolega i potom argumentirati svoju strategiju i njezin odabir.

Nastavno na odlične povratne informacije polaznika, dr.sc. Jasminka Samardžija ističe prednosti ovakvog naprednog programa usavršavanja managera i poduzetnika.

- Dosadašnji polaznici su istaknuli profesionalnu, a ugodnu radnu atmosferu MINI MBA - programa kao i međusoban networking. Grupa polaznika prethodne generacije je bila kombinacija dugogodišnjih managera koji su odlučili testirati svoja praktična znanja, ali i onih koji su promaknuti na višu managersku funkciju i stoga im je potrebna šira i integrirana slika managerskih vještina pomoću kojih će moći još bolje planirati, organizirati, prezentirati i voditi svoj tim ili organizaciju, ističe Samardžija.

Dr.sc. Ana Havelka Meštrović, predavačica na modulu ‘INTERPERSONAL SKILLS OF EFFECTIVE MANAGERS – Upravljanje ljudima, vremenom, konfliktima i stresom‘radila je na Sveučilištu Stanford u Kaliforniji kao istraživač iz područja stresa i anksioznosti, stoga je interesantno čuti koliko je takav tip edukacija popularan u Americi.

- Stres i anksioznost danas su stanja karakteristična za moderna društva i razvijene zemlje. U Kaliforniji imaju mnogobrojne radionice i edukacije iz toga područja te se ulaže u istraživanja iz područja stresa kako bi se spoznalo koliko stres djeluje na naše emocije i kognitivne sposobnosti. Sudjelujem u provođenju studije koja se bavi procesima donošenja odluka uslijed stresa, a znamo da je donošenje odluka ključno u poslovnom svijetu. Koliko stres mijenja naše kapacitete i utječe na donošenje odluka je nešto o čemu se svatko od nas može/treba zamisliti, objasnila je Meštrović.

>>>Pregled novih edukacijskih programa Mirakula za jesen 2018.

Dr.sc. Havelka Meštrović također ističe: „Psihologija kao znanost poznata je po tome da se njezine spoznaje primjenjuju i u praksi. Isto tako, stres i suočavanje sa stresom je radionica koja nam pomaže da se bolje nosimo sa svakodnevnim izazovima. Ona nije usmjerena isključivo na poslovno okruženje već i na privatni život u kojem smo također izloženi mnogim izazovima i stresu. Zaključno, rekla bih kako je radionica izuzetno primjenjiva u praksi na mnogim razinama od poslovnih do privatnih.“

Predavači na posljednjem modulu, ‘FINANCE FOR MANAGERS – Analiza i interpretacija financijskih izvještaja‘, Alen Premužak MBA (predsjednik Uprave Dalekovoda) i Igor Garača MBA (direktor za poslovne usluge u BDO Savjetovanju d.o.o) naglašavaju kako je, osim nužne teorijske podloge, fokus predavanja primarno usmjeren na stjecanje praktičnih znanja.

- Kroz brojne casestudy primjere korištene u predavanju i praktične vježbe polaznici nauče koristiti temeljne alate i tehnike financijske analize i financijskog upravljanja poput uporabe operative i financijske poluge, izračuna točke pokrića i CostVolume Profit analize, tehnika budžetiranja te temeljnih tehnika valuacije projekata i poduzeća te brojne druge praktične vještine. Sve navedene tehnike i alati su ključni managerima i ostalim zaposlenicima za bolje razumijevanje i optimizaciju vlastitog poslovanja te za kvalitetniju komunikaciju sa svim internim i eksternim korisnicima financijskih izvješća, naglasili su Premužak i Garača.

Upisi treće generacije polaznika Mini MBA – Management skills programa su u tijeku, promotivna cijena programa za uplate do 13. rujna iznosi 4.900,00 kn + PDV, a za više informacija posjetite web stranicu ili pošaljite upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Upisi treće generacije polaznika Mini MBA – Management skills programa su u tijeku, promotivna cijena programa za uplate do 13. rujna iznosi 4.900,00 kn + PDV, a za više informacija posjetite web stranicu ili pošaljite upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

18. travanj 2024 11:20