Aktualno
StoryEditor

Trodnevni sajam poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta u Vrbovcu

03. Svibanj 2017.

Stotine izlagača, edukacijski okrugli stolovi, nastupi KUD-ova te koncert domaćih zvijezda obilježit će trodnevni sajam kojim Vrbovec od 12. do 14. svibnja želi postati centralno mjesto poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta. Otvorene dveri Vrbovec namijenjene su izlaganju i prodaji gospodarskih, poljoprivrednih i proizvoda kućne radinosti, edukaciji te zabavi posjetitelja koji će moći uživati u delicijama bogate lokalne kuhinje.

>>>VIDEO: Prvi put Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

- Sajam podupiru Zagrebačka i Koprivničko-križevačka županija, gradovi Vrbovec i Zagreb, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb, Zagrebačka obrtnička komora, Udruženje obrtnika grada Vrbovca. Otvorene dveri Vrbovec odgovor je na potražnju gospodarstvenika i obrtnika za prostorom susreta, razmjene iskustava, ali i prodaje svojih proizvoda, kazao je u ime organizatora sajma izvršni direktor, Miroslav Filipčić.

Organizirani prijevoz

S ciljem brzog i povoljnog posjeta sajmu, organiziran je prijevoz vlakom koji će kretati iz Zagreba u 09:00 sati, a iz Vrbovca će polaziti u povratničkom smjeru u 17:00 sati. Po dolasku u Vrbovec, posjetitelje će dočekati kočije koje će prevoziti putnike do mjesta održavanja sajma, te biti na raspolaganju za razgledavanje grada tijekom ostatka dana.

Na otvorenju sajma nastupit će Limena glazba i Mažoretkinje Vrbovec koji će se od centra Vrbovca, uz pratnju policije, spustiti prema Celinama bb, dok će voditeljica programa biti Maja Ciglenečki.

Program sajma

Prvog dana sajma izlagače, gospodarstvenike, obrtnike i vlasnike OPG-ova očekuju okrugli stolovi i paneli na kojim će se stručnim predavanjima pokušati pomoći u njihovom poslovanju. Ujutro u 10:00 sati panel će otvoriti predavač iz regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije na temu ‘Aktualnog natječaja Europske unije s akcentom na ruralni razvoj‘. Slijedi ga u 10:30 Damir Fašajić, pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije, s predavanjem o ‘Prezentaciji potpore za gospodarstvo u Zagrebačkoj županiji‘.

Edukacijski dio u petak završava predavanjem o potpori za poljoprivredu u Zagrebačkoj županiji, koje će u 11:00 držati Gordana Županac, pročelnica odjela za poljoprivredu i ruralni razvitak te šumarstvo županije.

Izlagači će svoje mjesto naći na prostoru starog sajma kod igrališta NK Vrbovec, Celine bb ispred i unutar šatora površine 2000 kvadratnih metara. Posjetitelje će zabavljati lokalna kulturno umjetnička društva te tijekom cijelog vremena održavanja sajma očekuje ih bogati zabavni program.

Osim zabavnog sadržaja, za subotu ujutro predviđen je panel koji će zaokružiti sajam i dati perspektive dvaju profesora na stanje u hrvatskoj poljoprivredi.

U petak će glazbom uveseljavati tamburaški sastav ‘Svita‘ od 11:00 - 17:00 sati, a u subotu će u istom periodu to biti tamburaški sastav ‘Zlatni zvuci‘, upotpunjen plesno-pjevačkom točkom Kulturno umjetničkog društva ‘Ivan Goran Kovačić‘. Za kraj drugog dana sajma slijedi koncert Željka Krušlina Kruške.

Nedjelja je rezervirana za izlagače, za njihovo povezivanje s kupcima i dobavljačima, a  svaki će dobiti priliku predstaviti se javnosti na pozornici Sajma.

19. travanj 2024 13:44