Aktualno
StoryEditor

Tvrtka Harveya Weinsteina u posljednji bi trenutak mogla izbjeći bankrot

07. Ožujak 2018.

The Weinstein Company, izuzetno uspješna filmska tvrtka nekoć uspješnog, a danas skandalima uništenog Harveya Weinsteina, ipak bi se u posljednji trenutak mogla izvući iz financijske katastrofe koja se, sve do prije nekoliko dana, činila neminovnom. Nakon što su Harveyja, producenta i jednog od najvažnijih holivudskih "igrača iz sjene", za seksualno zlostavljanje optužilo sedamdesetak glumica, niz otkazanih projekata i suradnji u pitanje je doveo i budućnost njegove tvrtke pa se očekivalo da će već ovoga tjedna proglasiti stečaj.

The Weinstein Company u ponedjeljak je objavila kako će ih za 500 milijuna dolara otkupiti skupina investitora predvođena milijarderom Ronom Burkleom i Mariom Contreras-Sweet, od čega je 90 milijuna namijenjeno Weinsteinovim žrtvama.

>>>Salma Hayek: Weinstein je godinama bio moje čudovište

"Zadovoljstvo nam je objaviti da smo sklopili ugovor o prodaji imovine tvrtke Weinstein grupi ulagača na čijem su čelu Ron Burkle i Maria Contreras-Sweet. Ovim dogovorom spasit će se radna mjesta i omogućiti naknadu štete žrtvama", stoji u priopćenju tvrtke.

Dan kasnije, međutim, čini se kako čitava sapunica oko Weinstein Companyja još uvijek nije došla do kraja pošto je Contreras-Sweet izjavila da je "iznenađena njihovom objavom" jer "posao i dalje nije zaključen".

Dio američkih medija to je već protumačio kao njihovo povlačenje pa se čini kako slavnoj slavnoj filmskoj kompaniji i dalje prijeti bankrot.

23. travanj 2024 19:58