Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjena u NO-u Đure Đakovića, Nöthig novi direktor Ferro-Preisa…

17. Siječanj 2019.

Ružica Horvat nova je članica nadzornog odbora ĐURO ĐAKOVIĆ grupe d.d. umjesto Ivana Samardžića. U NO-u ostaju Igor Žonja (predsjednik), Miroslav Karamarković (zamjenik), Blaženka Luketić, Petar Mišević, Vlatko Cvrtila i Ivo Šulenta.

Tvrtka FERRO-PREIS d.o.o. iz Čakovca dobila je u novoj godini novog direktora. Marijan Nöthig zamjenjuje Željka Marića na čelu tvrtke za proizvodnju lijevanih, kovanih i prešanih metalnih proizvoda, koja posluje s više od 120 milijuna kuna prihoda. Vlasnik tvrtke je austrijski Jägersberger Gesellschaft m.b.H.

Toni Đikić nakon samo pet mjeseci opozvan je s funkcije člana uprave tvrtke POŽGAJ d.o.o. iz Velikog Bukovca. Tako je Nikola Požgaj ostao jedini član uprave proizvođača parketa, seljačkog poda i masivnih ploča za industriju namještaja, koja godišnje ostvaruje gotovo 100 milijuna kuna prihoda.

Nedjeljko Pavlović imenovan je predsjednikom nadzornog odbora gradske tvrke NASADI d.o.o. iz Zadra, umjesto Marija PalekeKarlo Selak i dalje je zamjenik predsjednika, a Krsto Šare drugi član NO-a tvrtke koja održava zadarske javne površine, groblja i krematorij, a usput se bavi i pogrebničkim poslovima.

Tihana Mikulčić nova je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Poreč.

Marko Sauerbrunn novi je predsjednik uprave tvrtke ZAŠTITA-ZAGREB d.o.o. Na toj je poziciji zamijenio Ivana Cestarića. Drugi član uprave, Mario Šabić, ostao je na svojoj funkciji. Tvrtka je također ukinula nadzorni odbor, koji joj prema zakonu nije potreban jer više nije dioničko društvo.

Tvrtka METALNA INDUSTRIJA VARAŽDIN d.o.o. ukinula je mjesto zamjenika predsjednika nadzornog odbora. Tako je dekan i član Uprave Veleučilišta Vern Vlatko Cvrtila ostao bez funkcije u NO-u.

Marko Lukić više nije član nadzornog odbora tvrtke PODUZEĆE ZA CESTE d.o.o. Slavonski Brod. Direktorica tvrtke je Sandra Opačak, a Mijo Opačak, jedan od suvlasnika, predsjednik je nadzornog odbora, u kojem su Rade Pilipović kao njegov zamjenik, te Juro Bajić i Valentina Opačak.

Davorka Tancer nova je zamjenica predsjednika nadzornog odbora PLINARE d.o.o. iz Pule, Klaudija Paljara, umjesto Višnje Bijelić. NO čine i Laslo Farkaš Višontai, Robert Percan te Slavko Fornažar.

Emil Černeka više nije član uprave ARHOS d.o.o. za arhitektonske djelatnosti, trgovinu i usluge. U tvrtki ostaje Marijan Gruban, vlasnik i član uprave, dok je novi prokurisit Tomislav Gruban.

Zadarski PEGASUS d.o.o., turistička i putnička agencija, dobio je novog člana uprave. Denis Mušić na toj funkciji zamjenjuje Anitu Kubat. Djelatnost ove tvrtke do veljače 2016. bila je građenje, trgovina i usluge.

22. travanj 2024 07:40