Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene na čelu Forteovinih Hotela Koločep, Globallogica, Nestléa, ZET-a…

17. Srpanj 2019.

U Sudskom registru provedena je odluka o promjenama u HOTELIMA KOLOČEP koje su donesene sredinom svibnja. Nikolina Misir  predsjednica je umjesto Dejana Perića, a Dalibor Balgač njezin zamjenik umjesto Stankice Berić. Nova je članica​ Bojana Nikčević, a u NO-u je kao predstavnica radnika ostala Jasminka Svilokos. Novi NO postavio je Nenada Ivana Sekulića za člana Uprave umjesto privremenog upravitelja Marinka Benića. HOTELI KOLOČEP u većinskom su vlasništvu tvrtke KARISMA HOTELS ADRIATIC, i u sustavu su Agrokora/Fortenove. Zato se Fabris Peruško još vodi u sudskom registru kao izvanredni povjerenik HOTELA KOLOČEP kao i još 75 tvrtki iz sustava FORTENOVA.

Vladimir Kosanović od kraja svibnja predsjednik je Uprave GLOBALLOGICA iz Zagreba umjesto Ivana Pavelića, koji nije na toj poziciji od kraja prošle godine. U međuvremenu su tvrtku vodila dvojica članova Uprave, Robert Philip Hewitt i Dario Planinec.

François Jean Paul Cheng novi je član Nadzornog odbora BINA-ISTRE, a Dario Silić dobio je novi petogodišnji mandat kao direktor kompanije.

Marian Valev Marinov novi je član tročlane Uprave NESTLÉ ADRIATICA umjesto Nicolasa Michela Brondela.

Rudo Tomić, novi direktor ZAGREBAČKOG ELEKTRIČNOG TRAMVAJA, pridružio se u Upravi prije imenovanoj direktorici Ljubi Romčević-Žgeli.

Wilhelm Beier iše nije predsjednik NO-a FARMALA iz Ludbrega, na tu je poziciju izabrana njegova donedavna zamjenica Karin Anna Samuch. Nova je zamjenica predsjednice NO-a Hilde Neumeyer, koja je do ožujka bila članica Uprave. Dejan Stubičar dobio je novi mandat kao član NO-a.

Dinko Stanković-Moćan novi je predsjednik NO-a CESTA KARLOVAC (umjesto Dinka Vrhovskog koji je ostao član NO-a), a Jadranka Bulić njegova je zamjenica (umjesto Rudolfa Devčića). Na Devčićevo mjesto u NO-u ušao je Mijo Bogović. Vlatka Miloš dobila je novi mandat kao članica NO-a.

Vladimir Jelavić novi je član NO-a INSTITUTA ZA ELEKTROPRIVREDU umjesto Nike Malbaše. Ostali članovi dobili su novi mandat. Prokura je oduzeta Nadi Grubišić i dodijeljena Luki Tomiću.

Olaf Römer podnio je ostavku na poziciju direktora tvrtke LEISTRITZ TURBINSKE KOMPONENTE BELIŠĆE. Anja Wendling ostala je direktorica, a Zoran Pepić prokurist.

Marija Kević pridružila se kao direktorica u Upravi HOTELA VODICE Damiru Varošancu, koji je dosad bio jedini direktor. To se dogodilo mjesec dana nakon što je pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka.

20. travanj 2024 16:37