Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene na čelu Mlinara, Perutnine Pipo - Ptuj, Agrivija...

30. Srpanj 2019.

U Sudskom registru potvrđena je vlasnička promjena u MLINARU. Umjesto Mate Škoje, novi vlasnik je tvrtka SEE BAKERY INTERNATIONAL iz Zagreba, koja je u vlasništvu tvrtke MEP SHELFCO III registrirane u Luksemburgu. Iza te tvrtke je zapravo investicijski  fonda MID EUROPA, koji je stvarni novi vlasnik MLINARA. Prema Sudskom registru čini se da je Škojo izašao iz vlasništva iako je ranije najavljivano da će ostati suvlasnik. No, prema njegovoj tvrdnji, i dalje je suvlasnik MLINARA kao suvlasnik tvrtke SEE BAKERY, odnosno njenog vlasnika, luksemburške tvrtke MEP SHELFCO III. Škojo više nije predsjednik Uprave MLINARA, a u njegovu fotelju sjeo je Dominik Nikolić, dosadašnji član Uprave, u kojoj su ostali Marin Picukarić i Zlatko Miočević.

Dubravko Folnović novi je direktor PERUTNINE PIPO - PTUJ umjesto Mladena Andrića, koji je opozvan s te pozicije manje od mjesec dana otkad su u NO čakovečke tvrtke postavljeni predstavnici novog vlasnike matične slovenske tvrtke, velikog ukrajinskog proizvođača pilećeg mesa MHP-a. Folnović dolazi sa čela tvrtke ADRIA SNACK COMPANY, članice nizozemske INTERSNACK grupacije.

Ovih je dana provedena najnovija u nizu promjena u vlasništvu jednog od najpoznatijih hrvatskih startupova, AGRIVIJA, koji je razvio softber za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Nakon nepunih pet mjeseci nizozemski ENTERPRISE INNOVATION FUND COÖPERATIEF izašao je iz vlasništva, pa je opet jedini vlasnik britanski  AGRIVI LTD. Matija Žulj nije više direktor nego je predsjednik Uprave, u koju je ušao i Mate Knezović, a Juri Mikužu dodijeljena je prokura. Također, sjedište tvrtke preseljeno je iz Kutine u Zagreb.

OPORTUNITAS GROUP, registriran na otoku Jersey, izašao je iz suvlasništva u tvrtki ADRIATIC TOURIST RESORTS, pa je sad jedini vlasnik slovački PRIME TOURIST RESORTS. Promijenjena je i Uprava, pa su novi direktori Július Strapek i Michal Hartl umjesto Rikarda Fuchsa i Martina Lejtricha.

Pero Mamić, vlasnik tvrtke MAMIĆ 1970 iz Zagreba, koja se bavi trgovinom satovima i nakitom, prepustio je direktorsku poziciju Luciji Mamić.

Sandra Paškvan nova je predsjednica Uprave INFOSISTEMA umjesto Roberta Mišete. Zajedno s njom, u Upravu je kao drugi član imenovan Josip Barun.

Samo tjedan dana nakon što je u Sudskom registru objavljeno da je Marijan Kovačić novi direktor UNIVERZALA iz Varaždina umjesto Gorana Hlevnjaka, objavljeno je da je Hlevnjak ipak ostao direktor, a Kovačić prokurist.

Viktor Šoltes novi je direktor tvrtke PROENERGY iz Zagreba umjesto Andreja Horánskog. Tvrtka koja se bavi obnovljivom električnom energijom i opskrbom prirodnim plinom u vlasništvu švicarske EZPADE lani je ostvarila 544 milijuna kuna prihoda.

Boris Rajković nije više u Upravi BC INSTITUTA za oplemenjivanje i proizvodnju bilja. U Upravi je ostao samo predsjednik Ivica Ikić.

Prokuristica Mirela Soldo preuzela je vlasništvo tvrtke MANDIS iz Zagreba od Mihovila Solde, koji je ostao direktor tvrtke za unutarnje i vanjsko oglašavanje.

Dušan Pavlović novi je ravnatelj SVEUČILIŠTA LIBERTAS umjesto Aleksandra Ostojića.

UNIQUA OSIGURANJE opozvalo je prokuru Neli Mikuličić.

Bivši direktor VARTEKSA Zoran Košćec izašao je iz članstva u NO-u ČATEKSA iz Čakovca. VARTEKS je preko svoje tvrtke kćeri V-PROJEKT vlasnik 17,12% ČATEKSA.

Krešimir Janach novi je član NO-a tvrtke PZC VARAŽDIN.

19. travanj 2024 00:58