Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Istrabenzu, Ernst&Youngu, Hrvatskim duhanima...

24. Siječanj 2019.

Marija Božičev nova je partnerica u krovnoj tvrtki ERNST&YOUNG HOLDING d.o.o., koja upravlja operacijama ove savjetodavne grupacije u Hrvatskoj. Istovremeno su iz partnerstva izašli Vedran Miljan, Matija Sporiš, Maja Džapo, Vladimir Nol, Sanja Stojić i Katarina Dijan. Holding nakon tih promjena ima 43 suvlasnika – ciparski ERNST&YOUNG CEA (SOUTH) SERVICES LIMITED iz Nikozije i 42 partnera iz Hrvatske.

Tvrtka HRVATSKI DUHANI d.d. iz Virovitice – u većinskom vlasništvu TDR-a, dakle BAT-a – dobila je dva nova člana nadzornog odbora. James Pearson novi je zamjenik predsjednika umjesto Emila Bulića. Obojica su članovi uprave TDR-a. Zora Ilić ušla je u NO umjesto Maje Demidžić.

Igor Konrad novi je (jedini) član uprave tvrtke ISTRABENZ PLINI d.o.o. iz Bakra umjesto Ivana Brusića. Tvrtka koja se bavi proizvodnjom i distribucijom industrijskih plinova u vlasništvu je istoimene slovenske kompanije.

Vlasnik tvrtke EUTHERM d.o.o. iz Vinkovaca Vladimir Sotinac preuzeo je operativno upravljanje tvrtkom od Ive Matijevića, koji je bio direktor od 2014. do početka ove godine.

Katarina Damjanović nova je direktorica tvrtke ABELA PHARM d.o.o. iz Zagreba umjesto Marka Horvateka, koji je vodio tvrtku od 2012., a nakon odlaska iz farmaceutske tvrtke osnovao je zajedno s Jelenom Herman marketinšku agenciju BOOM BUSH BOO d.o.o. Mi bumo pazili a vi bute vidli kak se oni buju razvijali.

Husein Bahadir Bedir zamijenio je Jacquesa Marie Ferona na mjestu predsjednika uprave tvrtke MZLZ – Zaštita. Riječ je o tvrtki u stopostotnom vlasništvu MZLZ-a, gdje je Feron predsjednik uprave, a Bedir član.

Pjevač Petar Grašo manje od mjesec dana samostalno je vodio tvrtku GRAŠO - COMMERCE d.o.o. iz Splita, u kojoj je suvlasnik. Umjesto njega, novi je direktor Stipe Jeličić, a prokura je dodijeljena suvlasnicima Kseniji Dešković Jeličić i Žarku Deškoviću.

Milan Šutalo nije više suvlasnik tvrtke PROMET GRAĐENJE d.o.o. iz Požege. Umjesto njega, ovlaštenici na poslovnom udjelu su Anka Šutalo i Branko Šutalo, koji su i dosad vodili tvrtku kao direktorica i prokurist. U vlasničko strukturi ostao je Hrvatski fond za mirovinsko osiguranje.

Slaven Dobrić novi je član nadzornog odbora gospodarsko interesnog udruženja HRVATSKI POOL ZA OSIGURANJE I REOSIGURANJE NUKLEARNIH RIZIKA umjesto Đurđice Vlahović. Predsjednici NO-a Aniti Oreč i njenom zamjeniku Marinu Matijaci mandati su produženi.

Ivan Bilić nije više član nadzornog odbora tvrtke HOTEL MEDENA d.o.o., koji je ostao na četiri člana.

Zvonimir Bačić novi je direktor tvrtke BIMONT d.o.o. iz Bakra umjesto Davora Kegalja. Tvrtka koja se bavi graditeljstvom u brodogradnji i industriji ima 80-ak zaposlenih i čak 208 suvlasnika.

U Sudskom registru sad je objavljeno da su Jan Biniossek i David Alexander Hill od 14. kolovoza 2018. direktori nekretninske tvrtke HEMISPHERE ZAGREB. Andrzej Pawel Sitarz prestao je biti direktor 12. studenoga.

Antonio Đurić preuzeo je vlasništvo trgovačke tvrtke APRIORI d.o.o. od Ivana Mazarekića, koji je ostao na direktorskoj poziciji.

Jedini član uprave tvrtke MDM d.o.o. iz Pule Milorad Dragaš preuzeo je i vlasništvo od Mladena Dragaša.

28. travanj 2024 06:17