Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u koncernu Agrokor, Končarovom Kermasu...

24. Veljača 2019.

LNS Industries Ltd s Malte novi je vlasnik tvrtke KERMAS ENERGIJA d.o.o. iz Zagreba, tvrtka KERMAS HOLDING LIMITED s Malte prestala je biti član društva. Direktor tvrtke koja je odabrana za strateškog partnera Uljanika je Nenad Končar, a prokurist Danko Končar, u čijoj grupaciji je došlo do još nekih promjena. Tvrtka KERMAS ISTRA d.o.o. iz Pule više nema dva vlasnika s Malte, već jednog - LNS Tourism Ltd. Iz vlasničke strukture izašla je tvrtka KERMAS HOLDING LIMITED koja je također registrirana na Malti. Ta je tvrtka izašla iz vlasničke strukture tvrtke KERMAS ULAGANJA d.o.o. iz Pule. Danko Končar predsjednik je uprave obje tvrtke, Kermas Istre i Kermas ulaganja.dd

Filip Mutić, imenovan je s početkom godine za člana uprave tvrtke LEDO d.d. iz Zagreba umjesto Ankice Slobođanac. Istovremeno je u Sudskom registru objavljeno da je Zvonimir Mršić, koji je do studenog prošle godine bio član nadzornog odbora, postao zamjenik predsjednika NO-a.

Tomislav Bagić postao je početkom prosinca prošle godine član uprave tvrtke Tisak d.d. iz Zagreba. Iz nadzornog odbora tvrtke izašla je Dunja Šimunić Mehdin, koja ima više rukovodećih pozicija u još nekim Agrokorovim tvrtkama: izašla je iz nadzornog odbora tvrtke PIK VRBOVEC-MESNA INDUSTRIJA d.d., direktorica je Hotela Forum d.o.o. iz Zagreba, zamjenica je predsjednika nadzornog odbora Atlasa d.d. iz Dubrovnika, ostala je i predsjednica nadzornog odbora RIVIJERE d. d. iz Ičića te predsjednica nadzornog odbora MLADINE d.o.o. iz Jastrebarskog. Prethodna dva mjeseca bila je i direktorica tvrtke KHA ČETIRI d.o.o. u suvlasništvu Agrokora, Karisme i Prosperus-investa.

Hrvoje Požgaj prestao je biti direktor tvrtke ŠTASNI d.o.o. iz Zagreba, koja je krajem siječnja promijenila i vlasničku strukturu. Hrvoje Pezić više nije jedini vlasnik, a suvlasnik je postala tvrtka HOK osiguranje d.d. iz Zagreba u kojoj je Pezić predsjednik uprave, a Požgaj član nadzornog odbora.

Tvrtka PEMO d.o.o. postala je suvlasnik trgovačkog udruženja ULTRA GROS d.o.o. iz Zagreba, u čijoj je vlasničkoj strukturi sad 21 članica, među ostalima, i Vrutak, Lonia, Jadranka trgovina, Union, Trgonom, Trgocentar, Sonik trgovina i Dinova-Diona.

Martina Bergant postala je u prosincu prošle godine direktorica tvrtke SANOFI-AVENTIS CROATIA d.o.o. iz Zagreba. Christophe Courcelle prestao je biti član uprave društva.

Darija Kregar nova je direktorica i članica uprave tvrtke BOVIS d.o.o. iz Viškovaca. S tih je funkcija nakon dvije godine opozvan Goran Vidović. Mirko Ervačić jedini je vlasnik i prokurist te tvrtke za proizvodnju, promet i usluge u poljoprivredi koja je 2017. godine ostvarila 108 milijuna kuna prihoda.

Leonardo-Leo Mandel novi je prokurist tvrtke LETIS MET d.o.o. iz Umaga umjesto opozvanog Mustafe Islambegovića.

Jedini član uprave tvrtke MRKONJIĆ CO, d.o.o. iz Splita Davor Mrkonjić postao je jedini vlasnik tvrtke, koju je preuzeo od Marina Mrkonjića. 

Vlasnica tvrtke ELMAG d.o.o. iz Ludbrega Jadranka Magić preuzela je poziciju direktorice, uz Roberta Matijevića. Krešimir Horvat ostao je prokurist.

Stjepan Novak upisan je kao član uprave tvrtke MONTER-STROJARSKE MONTAŽE d.o.o. iz Zagreba. Na toj poziciji je od rujna prošle godine, dotad je bio na zamjenika člana uprave i član nadzornog odbora. Umjesto njega, u NO su ušli Gabrijel Culej i Ivica Šmit. Predsjednik uprave je Franjo Novosel, a prokurist Dejan Rokić.

19. travanj 2024 15:29