Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Selectiju, Aquariusu Zrće, Croatia osiguranju...

02. Srpanj 2019.

Tvrtka SELECTIO pripojena je 15. travnja tvrtki SELECTIO KADROVI, da bi dva mjeseca kasnije SELECTIO KADROVI promijenili naziv u –​SELECTIO. Stari SELECTIO bio je registriran za upravljanje ljudskim potencijalima, a aktualna tvrtka bavi se posredovanjem u zapošljavanju. Obje su (bile) u vlasništvu Nenada Bakića i Aleksandra Zemunića.

Tvrtka PROJEKT NOMAD iz Zagreba preuzela je vlasništvo AQUARIUSA ZRĆE od Miljenka Zadre, Ane Bram i Zrina Alpeze. Novi direktori umjesto Zadre i Alpeze su Davor Pecci i Vladimir Erceg, a prokura je dodijeljena Ivanu Bušljeti, koji je suvlasnik PROJEKTA NOMAD zajedno s Ozrenom Brunovićem, Josipom Klemmom, Ivanom Timekom, Milanom Džajkićem i Zoranom Gajićem.

Trgovački sud u Zagrebu imenovao je 19. lipnja Vedrana Čardžića direktorom Uprave IMUNOLOŠKOG ZAVODA ‘po službenoj dužnosti‘, umjesto Dubravka Kičića, koji je prestao biti direktor 31. prosinca. Čardžić će voditi tvrtku ‘sve dok se u skladu sa Statutom ne imenuje član Uprave‘.

HOTELI MAKARSKA pripojeni su tvrtki IMPERIJAL iz Raba, koja je u većinskom vlasništvu VALAMAR RIVIJERE. Tvrtka HOTELI MAKARSKA postala je podružnica rapske kompanije, koja je promijenila naziv i sad se zove IMPERIJAL RIVIERA.

Damir Vanđelić novi je član NO-a CROATIA OSIGURANJA umjesto Petra Miladina.

Cosmin-Dorin Ulmean novi je član Uprave TAKKO FASHION CROATIJE umjesto Marca Andreasa Carlsa.

Ružica Petričec Fabijanec i Mario Štefanec novi su direktori tvrtke RASCO iz Kalinovca. U Upravi su od ranije direktori dvojica suvlasnika Frane Franičević i Darko Paviša te Ivan Franičević, a Marija Franičević je prokuristica.

Branka Poklečki nije više zastupnica zagrebačke podružnice švicarske tvrtke MONDELEZ EUROPE SERVICES GmbH, zastupnici su od ranije Daria Živković i Vedrana Bunčić Krajinović. Vinku Mužiću opozvana je prokura u tvrtki LOŠINJSKA PLOVIDBA – TURIZAM nakon manje od četiri i pol mjeseca. Do kraja siječnja bio je član Uprave (od 2013.), a 1. veljače dodijeljena mu je prokura.

Stjepan Makovec izašao je iz vlasničke strukture i NO-a tvrtke MGP iz Čakovca. MGP sad ima 12 suvlasnika. Umjesto Makovca nova predsjednica NO-a je Marija Herman, a nova članica NO-a je Štefica Mihoci.

Margarita Augusta Maria Blok nova je direktorica tvrtke ADRIATIC TANK TERMINALS (nekadašnja LUKA PLOČE-TRGOVINA) umjesto Gerrit Quint.

Tihomir Jagečić novi je suvlasnik tvrtke OZO KONFEKCIJA (nekadašnje OROSLAVJE ZAŠTITNA OPREMA), uz Katarinu Jagečić, kojoj se pridružio i na direktorskoj poziciji.

Martina Martinović nova je članica Uprave WÜSTENROT ŽIVOTNOG OSIGURANJA umjesto Andreasa Senjaka, koji je proteklu godinu dana bio zamjenik člana Uprave, pa mu je mirovao mandat u NO-u. Igor Đurić ostao je predsjednik Uprave, a Walteru Martinu Kühleitneru oduzeta je prokura.

Marijan Marušić novi je član NO-a J&T banke iz Varaždina.

Jörn Christian Stegmaier nije više predsjednik Uprave ADIDASA CROATIA. Tvrtki koja je lani imala 278 milijuna kuna prihoda ostala je tročlana Uprava (bez predsjednika) –​ Andreas Johannes Richter, Ilias Katsaros i Theodoros Karantzoulis uz dvije prokuristice, Anamariju Prskalo Sever i Mariju Pean Novosel.

21. travanj 2024 11:57