Poslovna scena
StoryEditor

Banka Kovanica u suradnji s tvrtkom itSoft unaprijedila ICT sustav

30. Ožujak 2016.

Tvrtka itSoft unutar branda Setcor riješila je za Banku Kovanica pitanja primarnog i sekundarnog podatkovnog centra, virtualizaciju poslužiteljske platforme, implementaciju zadnje generacije sigurnosnih sustava, pokrivanje softverskih licenci i dodatnih softverskih servisa kao i rješavanje pitanja podatkovnih veza između podatkovnih centara.

Banka Kovanica i tvrtka itSoft potpisali su ugovor o suradnji koja će rezultirati još pouzdanijim i kvalitetnijim informacijskim sustavom te modernim i brzim bankarskim uslugama za sve klijente. Tvrtka itSoft unutar branda Setcor riješila je za Banku Kovanica pitanja primarnog i sekundarnog podatkovnog centra, virtualizaciju poslužiteljske platforme, implementaciju zadnje generacije sigurnosnih sustava, pokrivanje softverskih licenci i dodatnih softverskih servisa kao i rješavanje pitanja podatkovnih veza između podatkovnih centara. Također, Setcor će osigurati implementaciju upravljačkih mehanizama koji će banci omogućiti jednostavnije održavanje, nadzor i upravljanje cjelokupnom eksternaliziranom IT infrastrukturom.

- Visoka složenost bankarskog sustava, praćena povećanjem troškova s vremenom je ograničila našu poslovnu sposobnost i raznovrsnost usluga koje želimo ponuditi klijentima. U suradnji sa Sectorom u poslovanje smo implementirali nove IT usluge kako bismo osigurali povećanu produktivnost, fleksibilnost i konkurentnost - rekao je Nicola Ceccaroli, predsjednik Uprave Banke Kovanica.

S druge strane, iz Setcora kažu kako je njihova primarna ideja prilikom osnutka branda bila podrška klijentima kao što je Banka Kovanica.

- Konvencionalni IT procesi ne mogu više odgovarati na brze promjene u industriji i čelni ljudi koji upravljaju IT sektorima u tvrtkama traže pouzdanog partnera koji može kompenzirati takve dinamične zahtjeve. Cilj je prvenstveno osigurati što kvalitetniju ICT tehnologiju i potpunu sigurnost podataka, a istovremeno maksimalno minimizirati troškove održavanja – zaključio je Krešo Troha iz Setcora.

18. travanj 2024 17:25