Poslovna scena
StoryEditor

Bernarda-Nova priprema projekt zdravstveno-turističkoga kompleksa

21. Studeni 2015.

Zahvaljujući dugotrajnoj suradnji s najvećim hotelskim lancima u Europi, tvrtka Bernarda, koja se inače bavi proizvodnjom madraca i kreveta, ušla je u turističko-hotelijerski biznis sa svojom tvrtkom kćeri Bernarda-Nova (koja se još bavi i proizvodnjom plastike).

Najprije je kupila i potpuno luksuzno opremila 12 novosagrađenih apartmana u Novalji, a trenutačno priprema zahtjevan projekt gradnje zdravstveno-turističkoga kompleksa u Varaždinskim Toplicama, od kuda je rodom i vlasnica Bernarda Cecelja.

– Kupili smo stare kuće u Varaždinskim Toplicama čija ukupna površina iznosi 4500 četvornih metara i od tih 30-ak soba planiramo napraviti kompleks sa zajedničkom recepcijom na razini četiri do pet zvjezdica, s unutrašnjim i vanjskim bazenima i kompletnom uslugom fizikalne terapije. Dobili smo podršku Županije i Grada te uskoro očekujemo dobivanje koncesije za upotrebu sumporne vode. U dobroj smo suradnji i s bolnicom Varaždinske toplice, čijim ćemo se liječničkim uslugama koje sami nećemo moći ponuditi koristiti. Osim toga planiramo uložiti i u ugostiteljsku ponudu, ali isključivo u suradnji s lokalnim OPG-ovima – najavila je Cecelja, koja bi na tom projektu zaposlila 40 novih zaposlenika.

Vrijednost investicije u Varaždinskim toplicama procjenjuje na 35 do 40 milijuna kuna, što bi se financiralo iz kredita, vlastitih sredstava i EU-fondova, a realizacija projekta trebala bi trajati pet godina.

16. travanj 2024 11:05