Poslovna scena
StoryEditor

Dioki dobio pismo namjere Čermakovog Crodux plina

14. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Iz Diokija su putem Zagrebačke burze izvijestili o pismu namjere strateškog investitora - Crodux plina.

Slijedom započetih procesa operativnog, financijskog i  vlasničkog restrukturiranja društva Dioki i povezanih društava, obavještavamo  investitore da je zaprimljeno Pismo namjere u kojem društvo Crodux Plin izražava svoj interes za uspostavom suradnje s Diokijem i to vezano za proizvodnju polistirena u PJ Doki, te razvoj novih projekata na proizvodnoj lokaciji Društva., poručili su iz kompanije. 

Napominju kako je Crodux Plin upoznat s tehnološkim i komercijalnim potencijalima proizvodnih pogona  Društva, te postoji interes da se u kratkom roku, a odmah po završetku pregovora i potpisivanju ugovora o suradnji, pokrene proizvodnja kako je predviđeno planom operativnog restrukturiranja Društva.

Podsjetimo, iz Diokija su početkom mjeseca izvijestili kako je obavljeno operativno restrukturiranje, tj. zatvaranje pogona Etilen i Polietilen radi njihove nerentabilnosti u postojećim okolnostima dostupnosti sirovina. Naglasili su kako je za Program zbrinjavanja provedena potrebna procedura, te će po završetku operativnog restrukturiranja u Diokiju nastaviti raditi oko 110 zaposlenika, ukoliko društvo uspije uspješno završiti pregovore sa strateškim partnerom, zainteresiranim za pokretanje proizvodnje polistirena (PS). 

Tada se kao strateški partner spominjao turski Caliksan, no kako doznajemo, Turci nisu poslali ponudu, nego se u posao odlučio uključiti Ivan Čermak, koji nije htio ulaziti u detalje s obzirom da se radi o inicijalnom pismu, nakon čega će vidjeti može li se uopće postići zajednička suradnja.

Ovo nije prvi put da se Čermakovo ime spominje u priči o Diokiju, a sam je u intervjuu Lideru u ožujku ove godine kazao kako smatra da u Diokiju ima prostora za stabilizaciju proizvodnje i proširenje djelatnosti zbog lokacije.

05. svibanj 2024 03:44