Poslovna scena
StoryEditor

F.O. / Development započeo međunarodnu suradnju u području upravljanja državnom imovinom

15. Veljača 2017.

Hrvatska tvrtka F.O. / Development započela je novu međunarodnu suradnju s partnerom Peterom Höflechnerom FRICS kao članom odbora konzultanata. Peter Höflechner bivši je direktor austrijskog BIG-a (Bundes Immobilien Gesellschaft), tvrtke koja upravlja državnim nekretninama Republike Austrije te će svojim iznimnim poznavanjem administrativnih modela i principa upravljanja državnom imovinom značajno doprinijeti partnerstvu.

Iskustvo i znanje koje je, između ostalog, stekao vodeći RICS Austrija (Royal Institution of Chartered Surveyors) i predajući na katedri za upravljanje nekretninama na Sveučilištu primijenjenih znanosti WienerNeustadt, zasigurno će pomoći u unaprjeđenju hrvatskog tržišta nekretnina.

Kroz ovu suradnju tvrtka F.O. / Development intenzivno ulazi u sustav savjetovanja javnih institucija u Hrvatskoj i ostalim zemljama srednje i jugoistočne Europe, ponajviše u tranzicijskim zemljama.

Kroz ovu suradnju tvrtka F.O. / Development intenzivno ulazi u sustav savjetovanja javnih institucija u Hrvatskoj i ostalim zemljama srednje i jugoistočne Europe, ponajviše u tranzicijskim zemljama s ciljem razvitka sustava upravljanja, razvojnih modela, provedbe savjetovanja, izrade studija izvedivosti te stvaranja masterplana za državnu imovinu, navode u priopćenju za medije.

- Cilj je kao klijente privući ne samo državu, već i jedinice lokalne samouprave i javne tvrtke s nekretninskim portfeljima. Gospodin Höflechner će najviše doprinijeti kroz savjetodavnu ulogu, izradu modela upravljanja te izgradnju međunarodne mreže kontakata. Državna imovina sektor je pun neiskorištenog potencijala i ovom suradnjom želimo snažno potaknuti njegov razvitak,  rekao je Denis Čupić, direktor tvrtke F.O. / Development i predsjednik udruge developera pri HUP-u.

Podsjećamo kako je Peter Höflechner bio gost na prošlogodišnjem sajmu REXPO 2016. na panel raspravi o stvarnim potencijalima državne imovine.

Tvrtka F.O. / Development ima sjedište u Zagrebu te je vodeći pružatelj usluga u području razvoja i vođenja projekata nekretnina, kao i snažan stručnjak na području Središnje i Istočne Europe. Tvrtka nudi integrirane usluge kao holistički manager u sektoru nekretnina u svim fazama nekretninskog razvoja i poslovanja. Tvrtka je specijalizirana za lokacijski i gradski razvoj te je partner prvog izbora investitorima kao što su nekretninski fondovi, privatne tvrtke te jedinice lokalne samouprave u logistici, industriji, trgovini i turizmu.

19. travanj 2024 20:53