Poslovna scena
StoryEditor

Gotovina kreće u uzgoj tune

15. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Nakon višemjesečnih nagađanja čime će se baviti general Ante Gotovina Slobodna Dalmacija došla je do informacije – bavit će se uzgojem tune.

Gotovina je početkom veljače osnovao tvrtku Pelagos net farma sa sjedištem u Vrgadi koja je u sudskom registru prijavljena za cijeli niz djelatnosti poput turističkih usluga u nautičkom turizmu, iznajmljivanje plovila, preradi ekološke hrane, poslovanje nekretninama te promidžbu.

No, ‘core business‘ novoosnovane tvrtke najvjerojatnije će biti uzgoj tuna jer je jedina koja se javila na natječaj za koncesiju na pomorskom dobru za uzgoj tuna na lokaciji između otoka Vrgada i otočića Gira.

Naime, Zadarska županija raspisala je javni natječaj za koncesioniranje površine 60 tisuća četvornih metara na kojem se u kavezima može uzgajati do 450 tona tuna godišnje.

Suosnivač tvrtke Pelagos je Gotovinin prijatelj Milan Mandić, glavni čovjek Jadran-tune iz Biograda, tvrtke koja je prije nekoliko mjeseci u biogradskoj poslovnoj zoni otvorila najsuvremeniju hladnjaču u kojoj će se moći smrzavati 100 tona ribe dnevno, a tu je i pogon za obradu ribe. Osim njega, u sudskom registru kao prokurist je naveden Nenad Horvat. Temeljni kapital tvrtke je zakonski određeno minimalnih 20 tisuća kuna.

27. travanj 2024 08:31