Poslovna scena
StoryEditor

‘HGspot ostaje u Hrvatskoj‘

18. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Nakon što je prošloga tjedna Hrvoje Prpić digao prašinu svojim Facebook statusom u kojem zbog neugodnih iskustava s poreznicima najavljuje odlazak iz Hrvatske, oglasili su se i iz njegove nekadašnje firme, HGspota.

Tako direktor Saša Lončar pojašnjava kako Prpić u vlasničkoj strukturi ove kompanje nije već preko osam godina te kako HGspot sigurno ostaje u Hrvatskoj. 

- U medijima su se zadnjih dana pojavili naslovi i prilozi iz kojih se moglo zaključiti da se HGSPOT seli iz Hrvatske. Naslov kao ‘Osnivač HGSPOT-a odlazi iz Hrvatske‘ prosječnom čitatelju govori da HGSPOT odlazi iz Hrvatske što nije istina. Takve informacije su objavljene povodom izjave bivšeg suvlasnika HGSPOT-a g. Prpića da će on otići iz Hrvatske zbog određenih poreznih postupaka – kaže Lončar.

Lončar pojašnjava kako HGSPOT zasada ima poslovnice u Zagrebu, Splitu, Vinkovcima, Rijeci, a u travnju otvara još jednu trgovinu u Istri.- Planiramo zaposliti još petnaestak novih djelatnika, a petero ih je zaposleno u protekla dva mjeseca. U 2013 godini ostavarili smo rast prihoda od 30 posto i rast dobiti od 500 posto podmirujemo sve račune na vrijeme, nemamo kreditnih zaduženja, plaća se isplaćuje u dan, te isplaćujemo božićnice i regrese što nije čest slučaj u našoj zemlji – istaknuo je Lončar.

Povodom ovog slučaja jučer se oglasio i sam ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazavši kako će država napraviti sve kako bi olakšala poslovanje poduzetnicima.

- Imamo isto zakonodavstvo i nitko neće platiti kaznu više ili manje zbog toga što posluje u Hrvatskoj, a ne primjerice u Velikoj Britaniji, rekao je Maras.Napominje kako naravno da državni službenici neće i ne smiju raditi na način na koji je Prpić to rekao, a to je da dođu u nadzor ‘samo da bi nešto našli‘

- Takvi službenici u našoj Poreznoj upravi ne smiju raditi i ne rade, u našoj Poreznoj upravi rade službenici koji će kontrolirati zakonitost poslovanja, kazao je Maras te pozvao Prpića i sve ostale koji se bave poduzetništvom da ostanu u Hrvatskoj.

04. svibanj 2024 20:01