Poslovna scena
StoryEditor

Ingra traži partnere za dokapitalizaciju

23. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Uprava Ingre, nakon završetka neuspjele ponude za preuzimanje od strane Đuro Đaković Holdinga, obavijestila je Zagrebačku burzu o novim materijalnim činjenicama.

Navode kako su s Đuro Đaković Holdingom imali dobru suradnju prije i nakon 90-ih te vjeruje da će se ta suradnja nastaviti bilo u pogledu rada na zajedničkim projektima ili sudjelovanjem u vlasničkoj strukturi Ingre. 

Ingra radi na alternativnom rješenju kako bi prebrodila krizu koja je uzdrmala hrvatsko gospodarstvo, a naročito građevinski sektor, stoji u obavijesti. Dodaju i kako kompanije neće posustati od potpunog restrukturiranja tvrtke jer ima dobre mogućnosti za ugovaranje novih poslova u inozemstvu – Alžiru, Bliskom istoku i Rusiji, te na taj način može pridonijeti jačanju hrvatskog izvoznog potencijala.

- Ingra je u inozemstvu i dalje prepoznatljivi hrvatski brend koji jamči visoku kvalitetu zahtjevnih investicijskih projekata. Društvo je u potrazi za odgovarajućim investitorima koji bi dokapitalizirali tvrtku. Za početak, prema skupštinskoj odluci od 22. prosinca 2010. Ingra može povećati temeljni kapital za iznos od 135,45 milijuna kuna i radit će u tom smjeru za što se vjeruje da postoji interes određenih domaćih i stranih investitora - kažu u Ingri.

24. travanj 2024 00:44